روزۀ بزرگ یهودیان، موسوم به “یوم کیپور” که از امشب آغاز می شود، با خاطره جنگ چهل و شش سال پیش و روز آغاز آن، در هم آمیخته است و کارشناسان نظامی می پرسند آیا اکنون که همگان بر این باورند که رژیم ایران یک خطر نظامی فزاینده است و برای رویارویی با آن باید به طراحی و تولید سیستم های دفاعی بیشتر پرداخت که صدها میلیون دلار هزینه دارد، اسرائیل با یک حمله غافلگیر کننده مشابه جنگ سال ۱۹۷۳ روبرو خواهد شد.
این پرسش اشاره به آن است که در آن سال، هنگامی که اسرائیلیان در کنیساها مشغول انجام آئین روزه و نیایش بودند، ارتش های مصر و سوریه به طور ناگهانی این کشور را از دو سو مورد حمله قرار دادند.
البته آن جنگ با پیروزی کامل اسرائیل پایان گرفت. ولی در دیدگاه ارتش های منطقه، گمان شکست ناپذیری ارتش اسرائیل به شدت آسیب دید و به قدرت بازدارنگی آن آسیب وارد آمد و یک رشته سازمان های ترور فلسطینی در صحنه ظاهر شدند که بسیاری از آن ها، به زودی زیر چتر حمایت رژیم ایران در آمدند.
با توجه به سخنان نتانیاهو در مورد لزوم برپایی شبکه های دفاعی پرهزینه، و مباحثاتی که در جلسه کابینه محدود امنیتی – سیاسی انجام گرفت، این پرسش مطرح است که آیا اسرائیل ممکن است یکبار دیگر، و این بار توسط رژیم ایران، غافلگیر شود؟
آشنایان امور این احتمال را کاملا مردود می دانند و یادآوری می کنند که در طول سال های اخیر، اسرائیل یک شبکه بسیار قوی رصد کردن تحرکات دشمن را برپا کرده که نه فقط از دستگاه های الکترونی و تکنولوژی امروزی بهره می گیرد، بلکه منابع اطلاعاتی بسیار قوی نیز دارد که هشیاری مقامات را دو چندان می کند.
با این همه، پیشرفت کشورها در تولید جنگ افزارهای جدید، خطرات هرگونه درگیری مسلحانه را چند برابر می کند. یکی از این خطرات آن است که رژیم ایران در صدد برآید به صورت همزمان، از چارسو اسرائیل را موشک باران کند که احتمال دارد زیان سنگینی به مراکز جمعیتی اسرائیل وارد سازد.
یکی از آرزوهای رژیم ایران، که بارها از زبان فرماندهان سپاه پاسداران و حسن نصرالله شنیده شده، منهدم کردن کوره اتمی اسرائیل در دیمونا در جنوب کشور است. ولی آن ها هدف های حساس بیشتری را نیز در نظر گرفته اند.
کارشناسان نظامی اسرائیل می گویند که مجهز شدن رژیم ایران به موشک های نقطه زن، و قرار گرفتن شماری از آن ها در اختیار حزب الله، زنگ خطری است که گرچه اسرائیل نسبت به آن هشیار است، ولی باید سیستم دفاع ضد موشکی خود را بهینه سازی کند.
ما ایرانی ها مردم خوش قلب و دلسوز و گاها مظلوم هستیم.
ما از اسرائیل درخواست میکنیم که به فلسطینی ها آزادی بیشتری بدهد و این گام بزرگی در حل مشکلات است.
من با جناب ق موافقم.
البته بد نیست چین هم مسلمانان اویغور را به حال خود بگذارد تا بتوانند مناسک اسلامی خود را آزادانه انجام دهند. میانمار هم به مسلمانان روهینگیا اجازه بازگشت به وطنشان ان را بدهد. روسیه هم مسلمانان چچن را منکوب نکند. ایران هم به مسلمانان سنی اجازه دهد در ام القرای اسلام مسجدی احداث کنند. مسلمانان بقیه دنیا هم خودشان خودشان را تکه و پاره نکنند!
البته که ما ایرانی ها خیلی خوش قلبیم و به فکر همه مسلمانان دنیا هستیم، البته اگر صرف کند و دوستان را (خرس و اژدها) ناراحت نکند.
مردم ایران همواره خواستگاه همدلی و همبستگی و دوستی با کشور همسایه است اما اگر به فلسطینیا که سرزمین خودشان است را میخواین اشغال کنین اشتباه است و باید عقب نشینی کنین ایران اراده هر کاری را دارد