کارشناس ارشد امنیتی اسرائیل: دولت پرزیدنت بایدن به تلاش برای رسیدن به توافق با رژیم ایران ادامه خواهد داد»

یکی از کارشناسان برجسته امور نظامی و امنیتی اسرائیل، ژنرال عاموس یادلین، ارزیابی کرد که رسیدن به توافق از جانب ایالات متحده با حکومت اسلامی ایران، گرچه بسیار دشوار است، ولی دولت پرزیدنت بایدن با جدیت تمام به این تلاش ادامه می دهد و بعید می نماید که از آن دست بردارد.

ژنرال نیروهای ذخیره عاموس یادلین، در گذشته رئیس رکن اطلاعات ارتش اسرائیل بوده و در ده سال اخیر ریاست مرکز پژوهش های استراتژیک اسرائیل را به دوش داشته و اکنون به این فعالیت خود پایان می دهد و عملا بازنشسته می شود.

ژنرال یادلین، که در گذشته امور ایران را به مدت سالیان دراز دنبال کرده، بر این باور است که رسیدن به توافق اتمی و موشکی با رژیم ایران، باید یکی از اولویت های سیاست خارجی بایدن باشد، و این در حالی که دولت واشنگتن با مسائل داخلی و بین المللی بسیاری روبروست.

او گفت که سیاست “فشار حداکثری” که از جانب دولت پرزیدنت ترامپ در رابطه با رژیم ایران در پیش گرفته شد، نتیجه بخش نیفتاد و رژیم ایران با سلاح “شکیبایی” این دوران را پشت سر گذاشت و اکنون دولت بایدن می کوشد از طریق تلاش های دیپلماتیک، به هر نحو ممکن، با رژیم ایران به توافق برسد.

از دیدگاه تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل، اکنون که رژیم ایران با امضای توافق ۲۵ ساله با چین، ممکن است به بلوک شرق بپیوندد و خطر امنیتی آن نسبت به حضور ایالات متحده در منطقه شدیدتر شود، دولت های غربی وظیفه خود می دانند از طریق مدارا با رژیم ایران، نگذارند که آن کشور به دامان کشور کمونیستی چین و حکومت تزاری روسیه بیفتد.

ژنرال عاموس یادلین در مصاحبه ای که در روزنامه اسرائیلی معریو انتشار یافت، ارزیابی کرد که رسیدن به توافق با ایران، برای ایالات متحده یک واجب بین المللی است و تلاش ها در این زمینه ادامه خواهد یافت.

او گفت که اسرائیل باید در برابر این تلاش دیپلماتیک ایالات متحده برای آشتی با رژیم ایران، با هوشمندی رفتار کند و خطوط قرمز خود را کاملا مشخص سازد تا نگذارد آمریکا و ایران به توافقی برسند که امنیت اسرائیل را به صورت آشکار به خطر اندازد.

ژنرال یادلین در مورد شیوه دولت پرزیدنت بایدن در برابر مساله فلسطینی ها گفت: ایالات متحده در صحنه بین المللی و داخلی با مسائل و مشکلات بسیاری روبروست که مهمترین آن ها درگیری با چین و روسیه و ایجاد همکاری های بیشتر با کشورهای اروپای غربی و همچنین مسئله محیط زیست می باشد و باید به شیوه ای با رژیم ایران به توافق برسد و از این رو بعید می نماید که دولت پرزیدنت بایدن بخواهد روی مساله فلسطینیان تمرکز کند. ولی بی تردید، او توانسته است بر خلاف دولت پرزیدنت ترامپ، کمی به فلسطینیها نزدیک شود.

ایالات متحده اعلام کرد که برای کمک به حکومت خودگردان فلسطینی در مبارزه با ویروس کورونا، پانزده میلیون دلار کمک نقدی به آن ها اِعطا می کند.