با آن که بسیاری از آشنایان امور ارزیابی کرده بودند که حتی اگر کشورهای اروپایی نخواهند با تحریم های ایالات متحده علیه رژیم ایران همکاری کنند – به ناچار به دنبال آن کشیده خواهند شد، اکنون یک کارشناس ارشد آمریکایی می گوید که اگر اروپا بخواهد در برجام بماند و با ایالات متحده همکاری نکند، برای دولت واشنگتن اجرای تحریم ها چندان آسان نخواهد بود.
این ارزیابی را دکتر مات لویت مطرح کرد که سالیان دراز مقام عمده ای در وزارت خزانه داری آمریکا داشته و یکی از مسوولان اجرای تحریم های اقتصادی علیه حکومت ایران بوده است.
در ارزیابی های پیشین گفته شده که حجم مبادلات بازگانی اروپا با ایالات متحده پنجاه برابر بیش از معاملات آن ها با حکومت ایران است، و طبیعی است که اروپا به ناچار جانب آمریکا را خواهد گرفت.
با پیروی از این ارزیابی است که در هفته های اخیر شمار بیشتری از کمپانی های اروپایی و حتی هندی و روسی و چینی از همکاری با حکومت ایران صرفنظر می کنند
در حال حاضر اختلاف بین ایالات متحده و اروپا پیرامون ادامه معاملات با ایران بالا می گیرد و پرزیدنت امانول ماکرون رئیس جمهوری فرانسه گفته است که آمریکا نمی تواند سیاست ها و خواسته های خود را بر اروپا تحمیل کند/
به دنبال این سخنان پرزیدنت ماکرون بود که اعلام شد حسن روحانی یک گفتگوی تلفنی طولانی با رئیس جمهوری فرانسه داشته و با او مشورت کرده است که چگونه می توان تحریم های آمریکایی را خنثی کرد.
دکتر مات لویت کارشناسان پیشین وزارت خزانه داری آمریکا که هم اکنون از اورشلیم دیدن می کند، از جمله به خبرنگاران گفت که سیاست پرزیدنت ترامپ در مورد تحریم ها علیه کره شمالی، بر سرنوشت تحریم های آمریکایی بر حکومت ایران نیز تاثیرگذار خواهد بود.
او در استدلال خود می گوید که برقراری تحریم ها باید با یک سیاست راهبردی همراه باشد و دشوار می توان تصور کرد که آمریکا بتواند بدون برخورداری از همکاری اروپا، سیاست راهبردی خود را در برابر رژیم ایران عملی کند.
در عراق، آخوند جوان مقتدی صدر که بیشترین کرسی های پارلمان را به دنبال انتخابات اخیر، از آنِ خود ساخته، تصمیم دارد با یک جناح شیعه دیگر که مقام دوم را در پارلمان به دست آورده، ائتلافی تشکیل دهد که شیعیان را به طور کامل بر عراق مسلط سازد.
برخی آگاهان سیاسی می گویند که هادی الآمری رهبر جناح شیعه که مقام دوم را از نشر کرسی ها در پارلمان کسب کرده، موجب افزایش همکاری با رژیم ایران و سرکوب و ناخرسندی اقلیت اهل تسنن در آن کشور خواهد شد. ارزیابی شده که هادی الآمری با حکومت ایران همکاری های نزدیک دارد.
نخست وزیر کنونی، حیدر العبادی از نظر تعداد کرسی ها در پارلمان عراق به مقام سوم رسیده و احتمال می رود که از نخست وزیری کنار گذاشته شود. ارزیابی شده بود که او در دوران نخست وزیری، همیشه در راه تامین حقوق اقلیت سنی در عراق کوشیده است.
همین که ترامپ عنوان کرد از برجام خارج میشه قیمت ها سر به فلک کشید و شرکت های بین المللی خارج شدن حالا اگه تحریم های همه جانبه بین المللی اعمال بشه دیگه خدا عالمه