اعتراض های کارگری در ایران گسترش می یابد و در همین راستا، شماری از کارگران و بازنشستگان ،به علت عدم اجرای تعهدات و پرداخت مطالباتشان از سوی دولت در پنج استان ایران دست به تجمعات اعتراضی علیه حکومت زدند.
در تهران، کارگران شاغل و بازنشسته شرکت واحد اتوبوسرانی نیز در مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند و نسبت به پرداخت نشدن چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور اعتراض کردند. این کارگران همچنین عدم پرداخت حق سنوات خود را نیز مورد اعتراض قرار دادند.
محمد باقری، رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی تهران، نیز از بیکار شدن ۱۴۰ هزار کارگر ساختمانی بیمهشده در پایتخت خبرداد .
از سوی دیگر، در خوزستان نیز شماری از کارگران اخراجی تاسیسات برق اداره کل بنادر و دریانوردی “بندر امام خمینی” مقابل فرمانداری شهرستان بندر ماهشهر تجمع کردند.
در استان سیستان و بلوچستان کشاورزان زن دلگانی نسبت به قیمت پایین خرید گوجههای برداشتی خود معترض شدهاند.
خبرگزاری هرانا نیز در این باره نوشته که طی روزهای گذشته در اصفهان بازنشستگان شرکت ذوبآهن در مقابل استانداری تجمع کردند، در آبادان بیش از ۵۰ کارمند شهرداری اروندکنار در مقابل ساختمان آن دست به اعتراض زدند و در نقده نیز کارگران کارخانه زیپ ایپک در مقابل ساختمان اداره کار شهرستان گرد هم آمدند.
هم چنین خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت “شهر خودرو”در جاده قدیم کرج نیز در عدم رسیدگی به مطالبات خود اعتراض کرده و در مقابل این شرکت تجمع کردند. همزمان گروهی از حوالهداران خودروهای سنگین سایپا دیزل نیز در اعتراض به تحویل نشدن کامیونهای ثبتنامی، مقابل این شرکت در جاده مخصوص کرج دست به تحصن زده اند.
در گزارش دیگری نیز آمده که گروهی از کارمندان و کارکنان صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز در مقابل درب مسجد بلال محوطه این سازمان تجمع کرده اند و علیه حکومت شعار داده اند.
کارگران معدن کرومیت فاریاب در استان کرمان هم در اعتراض به پرداخت نشدن چند ماه حقوق مقابل فرمانداری این شهرستان دست به راهپیمایی زدند.
کارگران شرکت معدنکاری امینیار معدن کرومیت فاریاب در جریان این تجمع اعتراضی گفتند که حقوق خود را در ماههای فروردین ۹۸، بهمن و اسفند ۹۸ و همچنین فروردین ۹۹ به همراه ما به تفاوت پرداختی ناقص حقوق کارگران این شرکت در سه ماه از سال ۹۸ و عیدی سال ۹۸ را دریافت نکردهاند.
افزایش تجمعهای صنفی در حالی است که گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس علاوه بر تخمین از دست رفتن تا بیش از شش میلیون شغل در کشور در پی بحران کرونا از فشار بیشتر معیشتی به خانوارهای کمدرآمد خبر داده است.