کانون وکلای آمریکا اعلام کرد که  جایزه الینور روزولت برای ترویج جهانی حقوق بشر را به نسرین ستوده اهدا کرد

کانون وکلای آمریکا، با انتشار بیانیه ای خبرداد  نسرین ستوده، وکیل ایرانی را به علت «شهامت و سرسختی و اثربخشی‌اش در مبارزه برای دستیابی به قوانین عادلانه در ایران به عنوان یکی از برندگان جایزه “النور روزولت برای ترویج جهانی حقوق بشر” در سال ٢٠٢٠ معرفی کرد».

همزمان نسرین ستوده در پیامی ویدئویی که در وب‌سایت کانون وکلای آمریکا منتشر شده دریافت این جایزه را افتخاری بزرگ دانست و گفت از اینکه  همبستگی حرفه‌ای بین وکلای سراسر جهان وجود دارد خوشحال است.

او افزود:  «دوست دارم از این فرصت مهم استفاده کنم و از تک‌تک افرادی تشکر کنم که در سراسر جهان از من و همسرم در زمانی‌که زندانی بوده‌ام و خانواده‌ام تحت فشار هر روزه و تهدید بازداشت قرار داشتند، ما را مورد حمایت بی‌سابقه‌ای قرار دادند. من با قدردانی از حمایت‌های ارزشمندتان همواره تاکید می‌کنم که همه اینها صرفا برای انجام وظایف حرفه‌ای‌ام بوده است».

نسرین ستوده اعلامیه حقوق بشر را میراثی برای همه انسان‌ها خواند و آزادی بشر، عدم تبعیض، منع شکنجه، حق زندگی و امنیت شخصی، ممنوعیت بازداشت خودسرانه، استقلال دستگاه قضایی، دادرسی عادلانه، و دیگر حقوق این اعلامیه را  با اهمیت دانست و مبنای تعامل شهروندان و دولت‌ها توصیف کرد.

او همچنین به تصویب بیانیه  جهانی حقوق بشر با همت الینور روزولت اشاره کرد و آن را نشانه همبستگی زنان دانست.

ستوده در ادامه گفته است: «او بهتر از هر کسی شاهد این بوده است که چگونه جنگ همه دستاوردهای بشری را به تاراج می‌برد و غیر از جدایی ابدی، خشونت و کشتار انسان‌ها، دستاوردهای فرهنگی و اجتماعی را نیز از بین می‌برد».

او با اشاره به درگذشت روث‌ بیدر گینزبرگ، قاضی دیوان عالی آمریکا، در شهریور ماه، فقدان این “قهرمان عدالت” را به جامعه حقوقی آمریکا تسلیت گفت و تلاش‌ها او در جهت رفع تبعیض‌‌های جنسیتی و نژادی را ستود.

ستوده به دلیل فعالیت‌های حقوق‌بشری خود در ایران از سوی دادگاه انقلاب به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده و در حال تحمل این حکم در زندان قرچک ورامین است.

همچنین  آن لینده، وزیر خارجه سوئد جایزه نوبل آلترناتیو را به این وکیل مدافع حقوق بشر اهدا کرد.

لینده در این مراسم گفته بود: این جایزه به پاس “کنشگری شجاعانه” نسرین ستوده در به خطر انداختن خود در دفاع از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی در ایران به او اهدا می‌شود.

پیش از این مقام‌های کشورهای اروپایی از جمله ۳۸ نماینده پارلمان آلمان و بازرسان ویژه حقوق بشری سازمان ملل متحد، خواستار آزادی نسرین ستوده شده بودند