به گزارش وزارت اقتصاد هند ، صادرات این کشور به ایران در دو ماهه اول سال جاری میلادی نسبت به دور مشابه پارسال حدود ۶۰ درصد افت داشته و به ۲۰۲ میلیون دلار سقوط کرده است.
در این گزارش آمده است: این کشور در دو ماهه اول پارسال نیم میلیارد دلار صادرات به ایران داشته است .
خبرگزاری رویترز در یک گزارش اختصاصی و با استناد به سخنان چند مقام تجارت خارجی هند پیشتر نوشته بود که به دلیل کاهش اندوخته روپیه ایران، شرکتها و بازرگانان هندی حاضر نیستند برای صادرات مواد غذایی مثل شکر، برنج و چای با ایران قراردادهای جدید امضا کنند.
در ادامه این گزارش آمده است که ذخایر روپیه ایران در دو بانک هندی که از سوی دولت برای انجام این معاملات تعیین شدهاند به شدت کاهش یافته و صادرکنندگان هندی اطمینان ندارند که مبلغ قراردادهای جدید به موقع پرداخت شود.
آمارهای وزارت اقتصاد هند همچنین نشان میدهد که این کشور در دو ماهه اول امسال حدود ۸۶ میلیون دلار از ایران واردات داشته که نسبت به دور مشابه پارسال ۳۶ درص پارسال ۳۶ درصد رشد نشان میدهد، اما این رقم در دور مشابه ۲۰۱۷، زمان قبل از تحریمهای آمریکا، بیش از ۲.۱ میلیارد دلار بود.
مدیر یک شرکت تجاری بینالمللی در شهر بمبئی نیز گفته است: «بازرگانان هندی به دلیل تاخیر چند ماهه در پرداختها، از معامله با ایران امتناع میکنند».
وی افزود حجم روپیه ایران در دو بانک هندی که از سوی دولت برای انجام این معاملات تعیین شدهاند به شدت کاهش یافته و صادرکنندگان هندی اطمینان ندارند که مبلغ قراردادهای جدید به موقع پرداخت شود.
با ممنوع شدن معاملات نفتی ایران با دلار به دلیل تحریمهای آمریکا، دهلینو و تهران توافق کردند که صادرات نفت ایران به هند به صورت روپیه محاسبه شود و ایران در ازای صادرات نفت، اقلام کشاورزی و موادغذایی از این کشور وارد کند. ولی دولت هند در ماه مه ۲۰۱۹ و پس از پایان دوره معافیت از تحریمهای آمریکا خرید نفت از ایران را متوقف کرد.
منابع مطلع از تجارت خارجی هند میگویند پس از ۲۲ ماه توقف صادرات نفت ایران به هند، ذخیره روپیه ایران در بانکهای آن کشور به شدت کاهش یافته است.