کره جنوبی پرداخت بدهی رژیم ایران به سازمان ملل را می پردازد و در مقابل، خدمه کشتی آزاد می شوند

کره جنوبی اعلام کرد که با ایران به توافق رسیده که بابت بازپرداخت بخشی از بدهی هفت میلیارد دلاری خود به ایران، حق عضویت این کشور در سازمان ملل را بپذیرد، و رژیم ایرانف در مقابل، خدمه نفتکش ربوده شده را آزاد سازد تا بتوانند به خانه های خود باز گردند.

یک روز پس از اعلام مجوز خروج خدمه نفتکش توقیف‌شده کره جنوبی از سوی سپاه پاسداران،‌ مقام‌های سئول اعلام کرده‌اند مذاکراتشان با آمریکا برای پرداخت بدهی حکومت ایران  به سازمان ملل متحد از محل پول‌های بلوکه‌شده این کشور در مراحل نهایی است.

خطیب زاده ، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز گذشته اعلام کرده بود که کارکنان نفتکش کره جنوبی  می توانند به خانه برگردند و این می تواند بیانگر توافق محرمانه  بین ایران و کره باشد و شرطی که تهران برای سئول گذاشته که اگر پول های بلوکه را به ایران بدهند آنان می توانند بازگردند

خبرگزاری یونهاپ به نقل از یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی گزارش داد مذاکرات سئول با واشنگتن با هدف کسب موافقت با استفاده از پول‌‌های بلوکه‌شده ایران برای پرداخت بدهی عقب‌افتاده این کشور به سازمان ملل متحد در حال نهایی شدن است.

مقام کره‌ جنوبی در این باره گفته است”  «این مساله تقریبا حل و فصل شده است. ما بحث‌های مربوط به پرداخت حق عضویت را با ایالات متحده به پایان رسانده‌ایم و باید در مورد موضوعات بسیار فنی بحث کنیم.»

وی افزود: «پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در رابطه با حق عضویت “ایران در سازمان ملل” صورت گرفته و من فکر می‌کنم این فرصتی برای ایران بود تا صداقت ما را احساس کند».

پیشتر نیز آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، اعلام کرده بود  که تا ایران و ۹ کشور دیگر را به دلیل پرداخت نکردن حق عضویت سالانه از حق رای در مجمع عمومی محروم کند.

حکومت  ایران از لحاظ بدهکاری در فهرست کشورهای مورد اشاره در بالاترین میزان قرار داشت. گوترش گفته بود که  اگر ایران بخواهد مبلغ بدهی خود را به زیر مبلغ ارزیابی‌شده برای سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ میلادی،‌ دو سال اخیر، برساند باید بیش از ۱۶ میلیون و ۲۵۱ هزار دلار آمریکا به سازمان ملل متحد بپردازد.

پس از این هشدار گوترش بود  که سعید خطیب‌زاده،‌ سخنگوی وزارت خارجه حکومت  ایران، گفت خواسته تهران این است که این بدهی‌اش از طریق منابع بلوکه‌شده در کره جنوبی پرداخت شود.

میزان پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی هفت میلیارد دلار عنوان شده است.

خطیب زاده پیشتر  گفته بود عباس عراقچی، معاون این وزارتخانه، با قائم‌مقام وزارت خارجه کره جنوبی درباره آزادسازی سریع‌تر منابع ارزی به صورت تلفنی مذاکره کرده است.