به گزارش خبرگزاری دانشجوبان ایران، در آخرین بهروز رسانی مقررات سفر به ایران، ورود از ۱۲ کشور ممنوع و محدودیتها برای مسافران ورودی از ۲۴ کشور دیگر بیشتر شد. همچنین شرط تست پیسیآر (PCR) برای مسافران واکسینهشده برداشته شد.
بر اساس این گزارش، ۱۲ کشوری که سفر، “به” و “از” آنها ممنوع است، بوتسوانا، برزیل، اسواتینی، هندوستان، اسوتو، مالاوی، موزامبیک، نپال، آفریقای جنوبی، اوروگوئه، زامبیا و زیمبابوه میباشد. پذیرش مسافر از این کشورها به طور مستقیم و غیرمستقیم تا اطلاع ثانوی ممنوع است. ورود دیپلماتها و ماموران دولتی و نمایندگان سازمانهای بینالمللی نیز منوط به تایید وزارت امور خارجه ایران “با رعایت پروتکلهای ابلاغی” است.
همچنین کشورهایی که به عنوان “کشورهای پرخطر” در نظر گرفته شدهاند، شامل آرژانتین، بحرین، بولیوی، کیپورد، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، اکوادور، مصر، کویت، لیتوانی، مالزی، مالدیو، مغولستان، نامیبیا، پاراگوئه، پرو، سیشل، سریلانکا، سودان، سوریه، تانزانیا، ترینیداد و تونس است. بر اساس تصمیم مقامات بهداشتی ایران، مسافران ورودی از این کشورها، علاوه بر تست منفی پیسیآر کرونا در مبدأ (با مهلت ۹۶ ساعته) لازم است در هنگام ورود، تحت بررسی آزمایشگاهی دوباره (تست پیسیآر) قرار گیرند.
این خبرگزاری به نقل از ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران، نوشت: «هماینک مرزها برای ترددهای بینالمللی با رعایت پروتکلها باز است و تردد هم انجام میشود. ایرانیهای خارج از کشور و اتباعی که به روادید نیاز ندارند، نیز محدودیتی برای سفر به ایران ندارند. ضمن اینکه روادید کاری، دانشجویی و درمان (گردشگری سلامت) برای شهروندان خارجی صادر میشود. برای ازسرگیری صدور روادید گردشگری از نیمه دوم تیرماه نیز قول داده شده است.»
در ایران طبق آمار رسمی، دیروز پنجشنبه ۱۴,۳۰۳ مورد ابتلای جدید و ۱۲۵ مورد مرگ بر اثر کرونا ثبت شده است.
ایران همچنان درگیر میزان بالای ابتلا به ویروس کرونا است و در برخی از استانها مانند سیستان و بلوچستان، بحران به حدی رسیده است که مسئولان آن استان، از بروز یک فاجعه انسانی خبر میدهند. دکتر سیدمحمد هاشمیشهری، رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، امروز جمعه، گفت: «با افزوده شدن ۱۱۷۶ مورد جدید ابتلا به کرونا و ۱۶مورد فوت جدید طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان، شمار مبتلایان این ویروس در استان، به ۵۸ هزار و ۳۸۶ تن و فوتیها به ۱۶۲۵ تن رسید.»
به گفته مسئولان، آمار واقعی ابتلا به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن در سیستان و بلوجستان، بسیار بالاتر از آمار رسمی است، چرا که به گفته آنان، بسیاری از مردم آن استان در صورت ابتلا به بیماری، به بیمارستان مراجعه نمیکنند و شماری از آنان در منزل فوت میکنند که جرو آمار رسمی به حساب نمی آید.
به گفته حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس که تازگی به سیستان و بلوچستان سفر کرده، شمار موارد مثبت جدید ابتلا به کرونا در آن استان، سه تا چهار برابر موجهای قبلی است.
مهدی شمسآبادی، دادستان زاهدان، نیز روز چهارشنبه، نهم تیرماه، با توجه به کمبود امکانات درمانی از جمله دستگاه اکسیژنساز در استان سیستان و بلوچستان گفت: «اگر به این استان مانند استان تهران توجه نشود، سونامی مرگ از سیستان و بلوجستان، به تهران و کل ایران خواهد رسید.»