کرونا در ایران؛ تقاضای اکسیژن بیش از ۳ برابر شد؛ سرم کمیاب شد

با گسترش شیوع  ابتلا به کرونا در ایران و آغاز موج پنچم این بیماری، رئیس اتحادیه کشوری گازهای طبی و صنعتی از سه تا چهار برابر شدن مصرف اکسیژن بیمارستان‌های ایران، در پیک پنجم کرونا خبر داد و گفت که از سال گذشته صادرات اکسیژن مایع ممنوع شده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، تیر ماه امسال قطعی برق بسیاری از صنایع را دچار مشکل کرد که یکی از آن‌ها تولیدکنندگان گازهای طبی و صنعتی بودند. در همان زمان رئیس اتحادیه کشوری گازهای طبی و صنعتی گفته بود که به طور کلی در فصل تابستان ظرفیت تولید اکسیژن حدود ۱۵ درصد کاهش می‌یابد و قطعی برق شش ساعته در روزهای گذشته نیز باعث شد تولید حداقل ۱۰ ساعت عقب بیفتد و تولید اکسیژن تقریبا نصف شد که در شرایط موج پنجم تداوم این وضعیت ممکن است ما را وادار به واردات اکسیژن کند.

حالا با اوج گیری موج پنجم کرونا وضعیت وخیم‌تر از همیشه شده و حتی گزارش‌هایی از کمبود سرم منتشر شده است.

سردرگمی بیماران و نبود سرم در داروخانه ها

سرم تزریقی در داروخانه‌ها کمیاب شده است. برخی داروخانه‌ها در ایران، علت کمبود سرم را قطع برق کارخانه‌ها و افزایش سرعت همه‌گیری ویروس کرونا می‌دانند. رئیس انجمن‌ صنفی کارکنان داروخانه‌های سراسر کشور با تائید این خبر گفت: «با شیوع موج پنجم کرونا تقاضا برای سرم زیاد شد، این در حالی است که توزیع سرم برای داروخانه‌ها سهمیه‌بندی شده است.»

خبرگزاری مهر نیز دیروز سه‌شنیه در گزارشی، خبر از کمبود شدید سرم در ایران داد و نوشت: «درخواست سرم و چرایی نبود آن، سوال تکراری این روزهای مردم در داروخانه‌ها شده، بیمارانی که با تجویز پزشک برای دریافت سرم مراجعه می‌کنند اما دست خالی بر می‌گردند.»

خبرگزاری مهر نوشت: «چند وقتی است که استان گلستان در خصوص تأمین سرم‌های تزریقی مورد نیاز بیماران کرونایی دچار مشکل شده و امکان خرید و تهیه این سرم‌ها در داروخانه‌های سطح شهر ممکن نیست و یا به سختی انجام می‌شود که این امر مشکلات زیادی را برای بیماران و خانواده‌های آنها در پی داشته است.»

تولید سرم کار پیچیده‌ و سختی نیست. سرم آب نمک است،  اما رژیم پرمدعا و بی کفایت ایران، حتی در تولید این داروی ساده هم ناتوان است و مشکل دارد.