کشته شدن یک سوخت‌بر دیگر بر اثر تیراندازی سپاه پاسداران در سیستان و بلوچستان

عکس تزئینی است

دیروز آدینه (۲۹ مرداد)، در پی شلیک مستقیم ماموران سپاه پاسداران در شهرستان راسک واقع در استان سیستان و بلوچستان، یک سوخت‌بر کشته شد.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، هویت این سوخت‌بر جانباخته، لطیف، فرزند ابراهیم و اهل روستای درگس از توابع شهرستان دشتیاری عنوان شده است.

در این گزارش آمده است، لطیف پس از تخلیه سوخت در حال بازگشت بوده که ماموران سپاه پاسداران در محور “پیرکور به مورتان” به سمت او تیراندازی کرده اند.

این سوختبر از ناحیه کمر مورد اصابت گلوله قرار گرفته و به بیمارستان ولایت راسک منتقل شده و نهایتا بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده است.

کشتن سوخت‌بران به دست سپاه پاسداران مسبوق به سابقه است. در اسفندماه ۱۳۹۹، در منطقه مرزی سراوان بر اثر تیراندازی مستقیم ماموران سپاه، دست‌کم ۱۰ سوخت‌بر کشته و  پنج تن از آنها زخمی شدند. اهالی و خانواده قربانیان در اعتراض به این کشتار، وارد ساختمان فرمانداری شدند و برخی از تجهیزات آن را آتش زدند.

در بخشی از گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران ویژه سال ۲۰۲۰ نیز، به شهروندانی که توسط ارگان‌های نظامی کشته و یا زخمی شده‌اند پرداخته شده است.

به غیر از خسارت های مادی، قتل حیوانات بارکش و حوادث روی داده از جمله سرمازدگی و بهمن، در این گزارش قتل ۳۶ کولبر، ۵ سوخت‌بر، ۳۳ شهروند توسط نیروهای مرزبانی و انتظامی ثبت شده است. ۱۳۰ شهروند نیز به واسطه شلیک بی ضابطه ارگان‌های نظامی مجروح شدند که از این تعداد ۱۰۹ تن کولبر، ۱۶ شهروند عادی و ۵ تن سوخت‌بر هستند.