کشورهای جهان خود را برای توزیع واکسن کورونا آماده می‌کنند،  اما ایران هنوز اقدامی نکرده است

به گزارش رسانه های بین المللی کار ساخت واکسن کورونای چند شرکت در جهان به مرحله نهایی رسیده، و کشورهای مختلف مقدمات لازم برای ارائه این واکسن به عموم را فراهم می‌کنند. اما حکومت ایران هم چنان ادعا می کند که غرب نمی گذارد که این کشور واکسن کورونا را خریداری کند.

یک مقام آگاه در دولت آمریکا که خواسته نامش فاش نشود گفت پرزیدنت  ترامپ، قصد دارد روز سه‌شنبه یک فرمان اجرایی را به امضا برساند که بر اساس آن واکسن‌های کورونا که با هماهنگی دولت ایالات متحده تولید شده قبل از همه کشورها در اختیار مردم آمریکا قرار گیرد.

این مقام آگاه گفته است که  فرمان اجرایی ترامپ همچنین چارچوبی برای نهادهای دولتی مشخص کرده تا پس از تامین واکسن مورد نیاز مردم آمریکا، به کشورهای دیگر نیز برای تهیه واکسن کرونا کمک کنند.

او افزوده که  این فرمان اجرایی طی نشستی که امروز(سه‌شنبه)  در مورد واکسن در کاخ سفید برگزار می‌شود به امضا خواهد رسید.

گفته شده است که در این جلسه که با حضور ترامپ، معاونش مایک پنس و جمعی از مدیران شرکت‌های داروسازی و لجستیک آمریکا برگزار خواهد شد، دو تولیدکننده اصلی واکسن کورونا حضور نخواهند داشت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت‌های داروسازی فایزر و مدرنا، که در مرحله دریافت مجوز برای واکسن‌های کورونای ساخت خود هستند، دعوت ترامپ برای شرکت در این نشست را رد کرده‌اند.

مرحله نهایی آزمایش واکسن‌های ساخت فایزر و مدرنا نشان می‌دهد این واکسن‌ها حدود ۹۵ درصد تاثیرگذار هستند و قرار است به محض دریافت مجوز استفاده اضطراری از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا در اواخر ماه دسامبر، برای ایمن‌سازی اقشار پرخطر از جمله افراد مسن و کادر درمانی مورد استفاده قرار گیرد. در همین حال انتظار نمی‌رود این واکسن‌ها حداقل تا سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ برای استفاده عموم آماده شود.

در همین حال، بریتانیا نیز یک هفته پس از آنکه به عنوان اولین کشور غربی مجوز استفاده از واکسن ساخت فایزر و بایونتک را صادر کرد، اعلام کرده است که قصد دارد کار توزیع واکسن وکرونا را از امروز (سه‌شنبه) آغاز کند.

جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، نیز اعلام کرد کشورش هفته آینده اولین محموله واکسن کرونا، ساخت فایزر، را دریافت خواهد کرد.

به گزارش نیویورک تایمز، روسیه  نیز واکسن ویروس کورونا را به صورت رایگان در دسترس معلمان، کارکنان حوزه درمان و کارمندان خدمات اجتماعی زیر سن ۶۱ سال در مسکو قرار داده است.

تایمر در عین حال خاطرنشان کرد در روسیه مشکل اصلی بی‌اعتمادی عمومی به ایمنی واکسن کرونای ساخت این کشور است.

در هند و کره جنوبی نیز قرار است که واکسن کورونا در بین مردم توزیع شود

همچنین  مرحله سوم آزمایش بالینی واکسن کرونای ساخت شرکت سینووک چین نیز، که در حال حاضر برای استفاده اضطراری در این کشور مجوز دریافت کرده، در ترکیه، اندونزی و برزیل به پایان رسیده است.