کشورهای غرب اروپا تصمیم دارند با برقراری محدودیت ها، اسلام افراطی را مهار کنند

به دنبال چندین رشته عملیات تروریستی خونین در فرانسه، اتریش و کشورهای دیگر اروپایی، اکنون سران چند کشور به تبادل نظر پرداخته اند که چگونه می توانند از ادامه این جنایات جلوگیری کنند. چند کشور اروپایی اعلام کرده اند که فعالیت مساجد و مراکزی دینی اسلامی را که کانون پرورش تعصب گرایی توصیف گردیده، محدود می گویند و یکی از آقدامات، جلوگیری از ورود مسلمانانی در نقش امام جمعه مساجد است و توصیه شده که خود این افراد روحانی در داخل همان کشورها تربیت شده تا با اصول دموکراسی، تفاهم دیگری و زندگی مسالمت با پیروان ادیان دیگر آموزش ببینند.

در چارچوب این تصمیمات، رفت و آمد آزاد بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز تحت نظارت بیشتری قرار خواهد گرفت.

خانم آنگلا مرکل در  جلسه مجازی گفت‌وگو با سایر رهبران کشورهای اروپایی،  با اشاره به  حملات تروریستی اخیر در قاره اروپا خواستار اصلاح مرزهای باز شد و گفت: «می‌خواهم به سیستم کنترل رفت‌وآمد در حوزه شنگن اشاره کنم که تا سال ۲۰۲۲ باید آماده شود. لازم است بدانیم که چه افرادی وارد حوزه شنگن و چه افرادی از آن خارج می‌شوند».

همزمان پرزیدنت امانوئل مکرون، نیز در واکنش به حملات تروریستی سال‌های اخیر در اروپا خواستار «اقدامات سریع و هماهنگ» کشورهای اروپایی شد.

مکرون پس از پایان این جلسه گفت: «این واکنش هماهنگ باید روی ایجاد مرکز مشترک داده‌های اطلاعاتی و تبادل اطلاعات و یا تقویت سیاست‌های مقابله با تبهکاری متمرکز شود».

اجلاس رهبران کشورهای اروپایی در پی وقوع حملات تروریستی هفته‌های اخیر به میزبانی فرانسه و با حضور آلمان فرانسه، نروژ ، اتریش ، هلند و سایر کشورهای اروپایی در شهرهای وین، نیس و پاریس برگزار شد.

آنگلا مرکل در این نشست تاکید کرد که «حوادث جاری، منازعه میان ادیان یا اسلام و مسیحیت نیست بلکه جنگ علیه تروریسم است و باید با کشورهای اسلامی در امر مبارزه با تروریسم همکاری شود.»

امانوئل ماکرون نیز  اعلام کرد که کشورهای اروپایی، نیازمند واکنش سریع و هماهنگ در مقابله با تهدیدات تروریستی هستند.

او افزود که این واکنش باید شامل صدور بیانیه‌های مشترک و مبادله اطلاعات و تقویت سیاست‌های تحریمی در کنار اجرای مجموعه‌ای از تدابیر باشد که اروپا پیشتر به شکل کامل و قاطع در پیش گرفته بود.

رییس جمهوری فرانسه، همچنین سوء استفاده از حق پناهندگی در کشورهای اروپایی را محکوم کرد.

ماکرون با  استقبال از سباستیان کورز صدراعظم اتریش، خواهان «بازنگری در حوزه شنگن» شد و عنوان داشت که « هر گونه رخنه امنیتی در هریک از کشورهای اروپایی باعث ایجاد خطر برای دیگر کشورها می‌شود.»

صدر اعظم اتریش نیز خاطر نشان ساخت که شهروندان اروپایی که از کانون‌های کشمکش نظیر سوریه و عراق باز می‌گردند، تهدیدی دائمی و فرامرزی را به وجود می‌آورند.

آنگلا مرکل تمامی انواع تنفر پراکنی علیه ادیان را محکوم کرده و افزود: «ما مصمم به حفاظت از جامعه خود علیه دشمنان آزادی هستیم.»

مارک روته نخست وزیر هلند گفت: «این حوادث، کشمکش میان اروپا و اسلام یا میان اروپاییان و مسلمانان نیست.»

پیشتر نیز رسانه های خارجی اعلام کرده بودند که اتحادیه اروپا به دنبال ایجاد نهادی برای آموزش امامان جماعت است

در همین رابطه،  شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز خبرداد  که با ایجاد نهادی اروپایی برای آموزش امامان جماعت موافق است.