یکی از بزرگترین شرکت های احداث راه آهن روسیه اعلام کرد که پروژه ریل گذاری در شمال ایران را ناتمام می گذارد و آن کشور را ترک می گوید. هزینه احداث این خط آهن، بیش از یک میلیارد یورو بود، ولی کمپانی روسی از بیم آن که مورد تحریم ایالات متحده قرار گیرد و پروژه های جهانی دیگر خود را از دست بدهد، اعلام داشت که از ادامه کار با ایران صرفنظر می کند.
آگاهان می گویند که این رویداد یکی دیگر از موارد آسیب رسیدن به اقتصاد ایران، به علت ادامه تحریم های آمریکایی می باشد.
برگزاری ایرنا در ارتباط با رکود شدید اقتصادی در ایران نوشت: در سال ۱۳۹۸ اجرای برخی از برنامههای توسعه خطوط ریلی ایران به تعویق و تاخیر افتاد و در پایان سال هم شیوع ویروس کرونا، همانطور که به دیگر جوانب زندگی و اقتصاد در ایران ضربه زد، و شرکتهای حمل و نقل ریلی را نیز که نقش اساسی در واردات و صادرات کالا داشتند با بحران روبهرو کرد.
پیشتر نیز شرکت روسی پس از تشدید تحریم های آمریکا علیه ایران از اجرای پروژه راه آهن ایران که به ارزش بیش از ۱ میلیارد یورو یود خارج شود
در این گزارش آمده است صنعت ریلی ایران پس از برجام خود را آماده یک جهش میدید و میزبان سرمایهگذاری میلیاردی شرکتهای آسیایی و اروپایی شده بود. اما پس از خروج آمریکا از برجام دچار یک شوک شدید شد این شوک در سال ۱۳۹۸ هم ادامه پیدا کرد.
ایرنا در ادامه نوشت: کندی پروژهها در صنعت ریلی ایران دلایلی دیگری داشت از جمله کاهش بودجههای عمرانی، و نبود پول کافی برای توسعه بسیاری از خطوط ریلی ایران بود که ایران برای توسعه خطوط ریلی خود به سرمایهای در حدود ۲۵ میلیارد دلار نیاز دارد.
از دیگر مشکلات برای توسعه خطوط ریلی ایران نیاز به ریل است که ایران برای تامین آن با مشکل روبهرو شده است.معاون ساخت و توسعه راه آهن ایران پیشتر گفته بود: «در سال ۹۸ حدود سه هزار تن از ریل ملی در پروژههای ریلی استفاده شده و سالانه به ۵۰ هزار تن نیاز داریم».
خبرگزاری ایسنا نیز در گزارشی خبر از کاهش ۹۰ درصدی سفرهای ریلی در پایان اسفند ۹۸ و اوایل فروردین ۹۹ داده و نوشته :
کاهش ۹۰ درصدی سفرهای ریلی در اسفند سال ۱۳۹۸ ضربهای شدید به شرکتهای ریلی ایران محسوب میشود. این شرکتها، طبق برنامه، هر ساله در روزهای نوروز و سال نو است که به سمت درآمدزایی مناسب و سوددهی گام بر میدارند.اما امسال هیچ فعالیتی نداشتند.
در کورونا بر مصرف بنزین نیز تاثیر گذاشته ،مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران از کاهش ۵۰ درصدی مصرف بنزین در تهران در مقایسه با پیش از فروردین خبر داد.
ابراهیم توسلی مصرف روزانه بنزین در تهران را در حال حاضر زیر ده میلیون لیتر در روز خوانده و آن را مرتبط با کاهش تردد خودروها در سطح شهر تهران دانسته است.