کنفرانس عالی سران کشورهای عرب امروز (یکشنبه) در شهر ظَهران در عربستان سعودی گشایش یافت و انتظار می رود که درباره مسائل و مشکلاتی که دنیای عرب را به خود مشغول داشته است به بحث و بررسی بپردازد.
این همایش که ریاست آن را پادشاه عربستان سعودی به عهده دارد، یک روز پس از حمله نظامی کشورهای سه گانه اروپایی به مراکز تولید سلاح های شیمیای در سوریه آغاز به کار کرده است.
ظاهرا طبیعی می نمود که کنفرانس سران کشورهای عرب، حمله نظامی بیگانه به یک کشور عربی را شدیدا محکوم کند. ولی کاملا به عکس، تصور می رود که رهبران عربی، دست کم در گفتگوهای خصوصی، این حمله را مورد تحسین قرار دهند و از آن جانبداری کنند – گرچه ممکن است در سخنرانی های رسمی، با احتیاط بیشتری سخن بگویند.
سوریه از دیدگاه بسیاری از سران عرب، دارای یک رژیم منفور است که مردم خود را می کشد و با رژیم اسلامی ایران که خواهان تسلط شیعه بر جهان اسلام است همکاری نزدیک دارد و به سپاه پاسداران امکان داده در سوریه مستقر گردد و به کشتار مسلمانان دست بزند.
هفت سال پیش، کوتاه مدتی پس از آغاز خیزش مردمی در سوریه در سال ۲۰۱۱، اتحادیه عرب رژیم بشار اسد در دمشق را به علت جنایاتی که علیه مردم خود مرتکب می شود، از عضویت در اتحادیه محروم ساخت.
در همایش امروز، رهبران اردن، مصر، لبنان، عراق، و شخصیت هایی از سلطان نشین عُمان، امیرنشین قطر و چند کشور دیگر نیز حضور دارند.
این بیست و نهمین بار است که سران عرب چنین همایشی برگزار می کنند تا درباره مسائل مورد علاقه خویش به تبادل نظر پرداخته و همآهنگی ایجاد کنند. ولی کشورهای عرب همیشه اختلافات بزرگی به یکدیگر داشته اند که در نشست امسال، یک نمونه آن نزاع بین عربستان و قطر است.
همچنین ادامه جنگ داخلی در یمن، بحران سیاسی در لبنان و رفتارهای حزب الله که دست نشانده حکومت ایران است، ممکن است در همایش امروز مطرح گردد. این بحث در حالی انجام خواهد گرفت، که حوثی های یمن با کمک موشک هایی که از رژیم ایران دریافت می کنند، شهرها و مراکز حساس عربستان را مورد حمله قرار می دهند، گرچه نتوانسته اند خسارت های جدی وارد سازند.
به طور رسمی، درباره مسائلی که مورد بحث قرار خواهد گرفت، خبری انتشار نیافته است. ولی آگاهان می گویند که نزاع فلسطینی – اسرائیلی و شکاف بین حماس و فتح در این باره نیز، از جمله مسائلی است که ممکن است مورد بحث قرار گیرد.
در سال های اخیر کشورهای عرب به تدریج از فلسطینی ها فاصله گرفته اند و آن ها را موجب دردسر خود می دانند. اغتشاش هایی که حماس در سه هفته گذشته در روزهای جمعه در مرز اسرائیل به راه انداخته، از حمایت هیچ کشور عربی برخوردار نشده است.
آگاهان می گویند مهمترین دلمشغولی عربستان سعودی در این همایش، ایجاد یک جبهه متحد و قوی علیه حکومت ایران است.
از دیدگاه بسیاری از تحلیلگران، عربستان هم اکنون در یک جنگ همه جانبه علیه حکومت ایران درگیر است که در واقع جنگ شیعه و سنی نیز محسوب می شود.
دول عربی تابحال خوب ولی فقیه مسلمانان جهان را تحمل کرده اند وای به آن روزیکه جهان هم ولی فقیه مسلمانان جهان را خوب تحمل بکند=مثلث جهان
عربهای بدبخت نمیدانند که ایران تمام جهان را در نفوذ خود دارد و مانع کمک نظامی و حمایت سیاسی از انها میشود و با موشک از خاک ایران اهدافی را در عربستان میزند و انرا به عوامل وابسته اش در یمن نسبت میدهد.عربستان در اینده نزدیک با توطئه های ایران نابود خواهد شد.
ولایت مطلقه فقیه و رهبر مسلمین جهان (خائنه ای )- کسی که دنیا قبولش نداره جرات نداره به هیچ کشوری بره چون اگه هم پا به هر کشوری بذاره اینترپل بازداشتش میکنه!!!
انهمه جنایت هولناک که توسط داعش در نقاط مختلف جهان صورت میگیرد هرگز اعتراضات حتی محدود هم در هیچ جای دنیا برگزار نشد!! اما حمله امریکا به تروریستها ی سوریه اینهمه اشوب در کشورهای مختلف جای سوال است و نشانه وابستگی داعش یه ایران است که اجاه اشوب ضد داعش نمیدهد