یک نماینده مجلس یادآوری کرد که با گذشت تقریبا شش ماه از جنایاتی که رژیم در تظاهرات آبان ماه علیه معترضین مرتکب شد، سکوت در این زمینه همچنان ادامه دارد.
مصطفی کواکبیان، نماینده مجلس در سخنان خود، از بلاتکلیفی تحقیق و تفحص درباره اعتراضات آبان ماه انتقاد کرده و گفت: تحقیق و تفحص درباره “حوادث آبان ماه” به فراموشی سپرده شده باید در کمیسیونهای تخصصی مجلس تعیین تکلیف شود.
مصطفی کواکبیان، افزود: «اگر قرار است در این سه، چهار هفته اخر فعالیتهای مجلس کمیسیونها فعالیت نداشته باشند و تعطیل باشند این را اعلام کنند. اما اگر قرار است که فعالیت داشته باشد باید به روند کاری خود ادامه بدهند».
وی گفت: «طرح تحقیق و تفحص از حوادث پس از افزایش قیمت بنزین و مسائل آبان ماه مدتی است که در کمیسیون شوراها مطرح است اما جلسهای در این کمیسیون برگزار نمیشود که به ما بگویند نتیجه چه شد؟»
مقامهای جمهوری اسلامی هنوز آماری از کشتهشدگان و بازداشتیهای اعتراضات آبانماه اعلام نکردهاند. خبرگزاری رویترز، چند ماه پیش در گزارشی تعداد کشتهشدگان را ۱۵۰۰ نفر اعلام کرد.
با آغاز اعتراضات به افزایش بهای بنزین در شهرهای مختلف ایران، به گزارش رویترز، علی خامنهای مقامات امنیتی و دولتی را احضار و از آنان خواست «برای توقف اعتراضات، هر اقدامی لازم است، انجام دهند». این دستور، که سه منبع نزدیک به بیت رهبر جمهوری اسلامی ایران و نیز یک مقام رسمی دیگر صحت و اصالت آن را به خبرگزاری رویترز تائید کردهاند، راه سرکوب خونینِ گسترده ترین اعتراضات پس از وقوع انقلاب اسلامی در ایران را گشود و به کشته شده حدود ١۵٠٠ تن منجر شد. رویترز تاکید میکند که این رقم از سوی سه منبع مختلف در وزارت کشور ایران در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته است.
جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران نیز پیشتر خواستار تشکیل کمیسیون تحقیق مستقل شد
این نهاد بین المللی، از ”شخص علی خامنهای” خواست در بارۀ ” کشتار دستکم ۱۵۰۰ تن پاسخ دهد و رسماً مسئولیت این جنایت ضدبشریت را به عهده بگیرد”.
رئیس جامعهی دفاع از حقوق بشر در ایران از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواسته که در این باره شانزده کارشناس بینالمللی حقوق بشر، کمیسیون تحقیق مستقل بینالمللی را برای رسیدگی به این جنایت بزرگ را تشکیل دهد».