کرونا در ایران همچنان قربانی می‌گیرد؛ افزایش تصاعدی جانباختگان و ناتوانی حکومت در مهار آن

در همان حال که مقامات دولتی ایران همچنان به پنهانکاری در مورد شمار واقعی قربانیان کرونا و تعداد مبتلایان به آن ادامه می دهند، منابع خبری غیر دولتی می گویند که آمار واقعی چندین برایر اعداد اعلام شده از جانب حکومت است. شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال، با استناد به منابع خبری داخل ایران نوشت: «شمار جان‌باختگان کرونا به ۴۲۸ نفر رسیده و تعداد  مبتلایان به ویروس نیز چند هزار نفر است».

یک هفته پیش بی بی سی فارسی در گزارشی گفته بود: «دست کم ۲۱۰ نفر در ایران به دلیل کرونا جان‌شان را از دست داده‌اند. از هنگام پخش این خبر، احتمال میرود که شمار قربانیان بیش از دو برابر شده است».

آشنایان امور ارزیابی می کنند که شیوع کرونا به صورت تصاعدی، با سرعت بالا می رود و ممکن است به ابعادی برسد که یک فاجعه ملی به بار آورد.

حتی در مرحله کنونی نیز حکومت قادر به مهار کردن این ویروس نیست و مقامات دولتی ارزیابی می کنند که دست کم تا خرداد ماه سال آینده، یعنی تا چهار ماه دیگر این مصیبت ادامه خواهد داشت و معلوم نیست چه شماری از مردم ایران جان خود را از دست بدهند.

محمدحسین قربانی،  نماینده مجلس در انتقاد از اظهار نظر وزیر بهداشت که با قرنطینه کردن شهرها مخالفت کرده گفت : یکی از عوامل اصلی شیوع کرونا وزیر کشور است .وی مگر نمیداند که آمار افزایش  شیوع کرونا در گیلان ثانیه ای شده ، باید این استان شهر به شهر قرنطینه شود ، قرنطینه از ارکان‌ اصلی پروتکل بهداشت جهانی است.

این نماینده مجلس افزود:«آقایان نگاهشان این است که هنوز به حد قرنطینه نرسیده اما من معتقدم باید قرنطینه انجام شود.»

عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان، نیز از علائم واقعی کرونا در این استان پرده برداشت و گفت:  ۵۹۴ بیمار مبتلا به کرونا در استان گلستان، وجود دارد .وی در انتقاد از دولت گفت: از هنگام شیوع ویروس کرونا، در خصوص شمار بیماران مبتلا در این استان هشدار داده و درخواست کمک کرده اما مقام‌های وزارت بهداشت در تهران تا مدت‌ها این موضوع را رد می‌کردند اما حالا اعلام کرده‌اند که استان گلستان خود به کانون شیوع کرونا تبدیل شده‌است.

فاضل گفت: « آمار اعلام شده از سوی سخنگوی وزارت بهداشت و ستاد مبارزه کرونای کشور با آمار ارسالی از سوی معاون بهداشتی وزارتخانه تناقض دارد».

فاضل گفت که از ۲۹ بهمن تا دهم اسفند در مجموع ۱۳۵ نمونه آزمایش کرونای بیماران استان گلستان به تهران ارسال شده اما تاکنون فقط پاسخ آزمایش ۲۶ بیمار گلستانی از تهران ارسال شده است که از این میان ۱۲ گلستانی مثبت بوده که پنج نفر از آنها فوت شده و هفت نفر از بیمارستان ترخیص شده و در منزل هستند».

این مقام رسمی حکومت گفت:   وزارت بهداشت حتی در انجام تست کرونا محدودیت ایجاد کرده و «بر اساس پروتکل اعلامی از سوی وزارتخانه هر بیمار با علائم سندرم شدید تنفسی مبتلا به کرونا نیست و نباید از آن‌ها آزمایش گرفته شود از سوی دیگر بسیاری از نمونه‌گیری صحیح از بیماران انجام نمی‌شود چون نمونه صحیح باید از حلق بیمار گرفته شود اما ترس از ابتلا سبب شده تا کادر درمانی حین نمونه‌گیری از آن را از نوک زبان بیمار بردارند که در تمام این موارد نیز نتیجه آزمایش منفی اعلام می‌شود.

در حالی که وزارت بهداشت اولین بار به طور رسمی در روز چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه به طور رسمی شیوع کرونا در ایران را اعلام و آن را محدود به چند مورد ابتلا در شهر قم عنوان کرد، عبدالرضا فاضل رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان گفت که از یک روز قبل از این تاریخ، یعنی ۲۹ بهمن نمونه‌های تست کرونای بیماران مشکوک به کرونا از سوی این دانشگاه به تهران ارسال شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در این باره گفت:  بیش از ۱۵۰ نمونه از بیماران مشکوک به کرونا از این استان به تهران ارسال شده که  از این تعداد تاکنون تست ۹ نفر از بیماران بستری در بیمارستان‌های لرستان مثبت اعلام شده است که یک نفر آن‌ها “کودک” است .

همچنین نایب، رییس کمیسیون بهداشت مجلس نیز در این باره  گفته که ۴۱ درصد از مبتلایان به کرونا در این کشور، پس از مراجعه به مراکز درمانی بیمار شده‌اند و به همین دلیل، ستاد مقابله با کرونای استان گیلان، دستور تعطیلی بسیاری از کلینک‌ها و درمانگاه‌های خصوصی را صادر کرد.