کورونا هم چنان در بین کادر درمانی و پزشکی ایران قربانی می گیرد: رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اعلام کرد که حدود ۱۰۰ نفر از کادر درمانی بیمارستانهای مشهد که بیماران مبتلا به کرونا را پذیرش میکردند، به کرونا مبتلا شدهاند.
پیش تر در رسانه های خبری آمده بود که تعداد کل مبتلایان و افراد بستری کادر درمان در ایران حدود ۱۰۵ نفر است که بر اساس این گزارش، بیشتر افراد جان باخته یا مبتلا شده کادر درمان به علت کمبود لباس و پوشش مناسب به کرونا مبتلا شده بودند و ۱۱ نفر از آنها جان خود را از دست دادند.
همچنین فرهاد ابولنژادیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز نیز از ابتلای ۹۵ نفر از پزشکان، پرستاران و کادر درمانی استان خوزستان به کرونا خبر داده و گفت که وضعیت در چهار شهر این استان قرمز و ابتلا به کرونا در مناطق حاشیه شهر اهواز در حال گسترش است
و جمعی از پزشکان ایرانی درنامهای به وزیر بهداشت حکومت خواستار شفافیت و پاسخگویی در مقابله با کرونا شدند.
در این نامه نوشته اند: اطلاعات مربوط به تعداد بیماران مبتلا به کرونا، میزان برخورداری آن ها از خدمات درمانی، روش های انجام آزمایش، شیوه های جمع آوری اطلاعات و داده ها، میزان مرگ و میر ناشی از ویروس و دیگر مسائلی که وزارتخانه در حین مبارزه با همه گیری با آنها برخورد کرده باید به صورت شفاف در اختیار عموم قرار بگیرد.
در ادامه نوشته اند: باید به شرایط کار در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی که سنگرهای اصلی مبارزه با شیوع کووید ۱۹ هستند، بیشتر توجه شود تا شرایط برای آنان و بیماران بهتر شود.
آنان در ادامه نوشته اند: جناب وزیر بهتر است شفافیت و پاسخگویی بیشتری را در زیرمجموعه خود فراهم آورید و به مجموعه دیوان سالار(بوروکراتیک) و غیر شفاف دولت وجهه ای دیگر ببخشید.
در رسانه های اجتماعی نوشته اند که مقایسه آمار مرگ کادر درمانی در کشورهای اصلی درگیر ویروس کرونا نشان میدهد با اختلاف فاحش پزشکان و پرستاران ایرانی بیشترین آمار مرگ را داشته اند. و بطور متوسط بیست برابر دیگر کشورهاست.
در این گزارش آمده است این آمار را به ۳ شکل میتوان تفسیر کرد: نخست انکه کادر درمانی ایران با دست خالی در حال مقاومت در برابر کرونا هستند و به همین خاطر احتمال مرگ آنها بیشتر از دیگر کشورهاست.دوم – پذیرش و مراقبت مبتلایان کرونا در بیمارستانهای ایران بدون رعایت پروتکل های ایمنی انجام میشود و این ریسک مرگ کادر درمانی را افزایش داده است.و سوم مبنای این جدول آمارهای رسمی است.نسبت کادر درمانی فوت شده به کل آمار درگذشتگان.می توان فرض کرد آمار کلی قابل پنهان کاری است اما آمار مرگ کادر درمانی نه.
و نتیجه اینکه نسبت بیست برابری مرگ کادر درمانی می تواند نشانه احتمال چند برابر بودن مرگ مبتلایان کرونا در ایران باشد.این فرض قابل اعتنا است چون اینگونه تصور می شود متوسط کیفیت خدمات بیمارستانی در ایران پایین نیست و قاعدتا نباید آمار مرگ کادر درمانی ایران بالاتر از دیگر کشورها باشد.
افشای آمار واقعی کورونا در ایران از سوی کادر درمانی موجب واکنش های زیادی از سوی مقامات حکومتی شده طوری که شمار زیادی از آنان را اخراج و یا توبیخ و بازداشت کرده اند.