کیهان تهران، عملا مسؤولیت تعرض به کشتی اسرائیلی را به رژیم نسبت داده و انتقام جویانه خواند

روزنامه کیهان تهران، یکی از معدود رسانه های حکومتی در ایران بود نسبت به تعرض روز جمعه به کشتی باری متعلق به یک بازرگان اسرائیلی واکنش نشان داد و آن را انتقامی نسبت به قتل فخری زاده و عملیات نظامی اسرائیل علیه مواضع سپاه قدس در سوریه دانست.

کیهان تهران که بازتاب دهنده دیدگاه های علی خامنه ای می باشد، بی آن که صریحا مسئولیت حمله را به عوامل حکومت ایران نسبت دهد، نوشت: «شرارت در سوریه و عراق، پاسخ خود را در یمن و در دریای عٌمان گرفت».

اشاره روزنامه کیهان به حمله هوایی غافلگیرکننده ارتش آمریکا به مواضع وابستگان به رژیم ایران در خاک سوریه و در فاصله کمی از مرزهای عراق بود.

ارتش آمریکا رسما مسئولیت این حمله را به عهده گرفت و اعلام داشت که این بمباران، در واکنش به حملات موشکی به پایگاه آمریکایی در اربیل در شمال عراق و همچنین حملات موشکی در منطقه سبز شهر بغداد بوده که سفارتخانه آمریکا نیز در آن جا قرار دارد.

روزنامه کیهان تهران، در ادامه مقاله اساسی خود نوشت: «دست انتقام، بالاخره دامان فرمانده نظامی آمریکایی مسؤول تعرض در سوریه را خواهد گرفت».

این شیوه سخن گویی، و تهدید به انتقام جویی های دردناک، همیشه سبک واکنش های رژیم ایران بوده است.

در عراق نیز، یکی از سرکردگان گروه تروریستی “سرایا النجبا” نیز که از رژیم ایران پول و اسلحه می گیرد، در یک رجز خوانی، در واکنش به حمله آمریکایی به آن پایگاه گفت: «امریکائیان اگر مرد هستند، بیایند مستقیما با ما درگیر شوند تا حسابشان را کف دستشان بگذاریم».

این یاوه سرایی ها، از شیوه های مشخص گروه های وابسته به رژیم ایران است که در برابر قاطعیت ارتش یک ابرقدرت نظامی، این گونه عرض اندام می کنند.

کیهان تهران نوشت: «رژیم صهیونیستی و آمریکا در ماه های اخیر حملات خود را به محور مقاومت در سوریه، و گاهی در یمن و عراق  افزایش داده اند آمریکا علنا مسئولیت آن را به عهده گرفته است».

منظور حکومت ایران از اصطلاح “محور مقاومت” گروه های چریکی و تروریستی عربی و اسلامی در منطقه است که تحت حمایت مالی و تسلیحاتی رژیم ایران قرار دارند.

کیهان تهران نوشت: «این حملات باعث توهم آمریکا و اسرائیل شده که شاید باعث گردیده حملات جبهه مقاومت را جدی نگیرند».

کیهان تهران با این شیوه استدلال کوشید مسئولیت حمله به کشتی باری اسرائیلی را به عهده گروه های نیابتی خود بیاندازد. ولی این ادعا با هیچ منطق عملیاتی جود در نمی آید.

ارزیابی آن است که یک قایق تندروی سپاه پاسداران و یک  ناوچه یا شناور دیگر سپاه پاسداران بوده که در آب های دریای عمان، دو موشک به سوی کشتی اسرائیلی شلیک کرده است و هیچ گروه تروریستی جز نیروی دریایی سپاه پاسداران در این آب ها حضور ندارد.

در محافل نظامی و امنیتی اسرائیل این پرسش مورد بررسی قرار دارد که آیا هدف از شلیک موشک ها، غرق کردن کشتی باری بوده و یا تعرض محدودی که واکنش جنگی کوبنده ارتش اسرائیل را به دنبال نیاورد. بی تردید اگر هدف، غرق کردن کشتی بوده، حکومت در رسیدن به این هدف شکست خورده و آسیب وارده جزیی بوده و هیچیک از خدمه کشتی آسیب ندیده و موتور کشتی نیز کاملا سالم مانده است.

کیهان تهران در مقاله اساسی خود ادعا کرد که این تعرض کاملا موفقیت آمیز بوده است، و در این راستا نوشت: «این عملیات آنقدر حرفه ای صورت گرفت که رژیم صهیونیستی را احتمالا از این توهم خارج خواهد کرد که بتواند با گروه های محور مقاومت درگیر شود».

روزنامه کیهان تهران، برای آن که رژیم ایران به حمله به یک کشتی باری متهم نشود، ادعا کرد که این کشتی متعلق به نیروی دریایی اسرائیل بوده و ماموریت نظامی داشته است. این ادعا، نمونه دیگری از دروغ پردازی های مقام حکومت ایران است که در موارد مشابهی از پذیرفتن مسؤولیت شانه خالی کرده اند.

دو ماه پیش نیز یک نفتکش کروه جنوبی کم و بیش در همین نقطه در دریای عمان، توسط نیروی دریابی سپاه پاسداران ربوده شد. همچنین در یک سال اخیر، هشت کشتی بازرگانی و یا نفتکش در خلیج فارس هدف تعرض تروریستی قرار گرفتند که رژیم ایران هرگونه مسئولیتی را در این زمینه انکار کرد.