گام دیگر عادی سازی: هیات بلندپایه اقتصادی بحرین به ریاست وزیر خارجه آن امیرنشین از اسرائیل دیدن می کند

در اوج تهدیدهای جنگی فرماندهان سپاه پاسداران و سیاستمداران ارشد رژیم به دنبال هلاکت محسن فخری زاده، وزیر خارجه بحرین، امروز با یک گروه از همراهان بلندپایه به اسرائیل می آید و قرار است یک رشته پیمان های همکاری اقتصادی و بازرگانی بین دو کشور امضا شود.

با این سفر رسمی، دولت بحرین گام مهم دیگری در گسترش روابط با اسرائیل بر می دارد و عملا نشان می دهد که از تهدیدها و عملیات تخریبی حکومت اسلامی ایران بیمی ندارد.

وزیر اقتصاد و بازرگانی اسرائیل در فرودگاه بن گوریون از این میهمانان بلند پایه بحرینی استقبال خواهد کرد.

به موازات این امر، تماس های فشرده مقامات اقتصادی و بازرگانی اسرائیل با دولت امارات عربی متحده جریان دارد و مناسبات عملی، رو به گسترش می رود.

همچنین دولت عربستان به طور رسمی به شرکت های هواپیمایی اسرائیل اجازه داده هنگام پرواز به امیرنشین های حوزه خلیج فارس و در راه بازگشت به اسرائیل، از حریم هوایی عربستان بگذرند.

این موافقت، طول پرواز به امارات، بحرین و امیرنشین های دیگر را به نصف کاهش می دهد و عامل موثری در گسترش آمد و شدها می باشد.

قرار است امروز (سه شنبه) یک هواپیمای مسافری اسرائیلی همراه با بیش از صد گردشگر رهسپار امارات شود. آگاهان می گویند که پتانسیل گردشگری از اسرائیل به امارات بسیار قوی است و می تواند اقتصاد امارات را تقویت کند. هتل ها و رستوران ها و فروشگاه های بازار امارات، برای استقبال از شهروندان اسرائیلی، به تدارکات ویژه دست زده اند.

وزیر خارجه بحرین، عبداللطیف الزیانی چندی پیش نیز میهمان دولت اسرائیل بود و توافق های عادی سازی روابط بین دو کشور را نهایی ساخت. ولی این بار در راس یک هیات بلندپایه اقتصادی به اسرائیل می آید.

بحرین، برخلاف برخی دیگر از امیرنشین های حوزه خلیج فارس از امکانات اقتصادی و مالی گسترده برخوردار نیست و انتظار دارد که همکاری با اسرائیل، در گسترش مناسبات بازرگانی و برخورداری بحرین از تجربیات اسرائیل بسیار موثر باشد.

آغاز پروازهای مسافری بین اسرائیل و امیرنشین ها، از جمله به مسلمانان آن کشورها امکان می دهد به زیارت مسجد الاقصی در اورشلیم بیایند که پس از مکه و مدینه، مقدس ترین مکان دینی مسلمانان محسوب می شود.

اسرائیل تولیت این مکان مقدس اسلامی را به دولت اردن سپرده و اکنون گفته می شود که اگر عربستان روابط خود با اسرائیل را به صورت عادی درآورد، به آن کشور انتقال خواهد یافت. لقب رسمی فرمانروایان عربستان، “کلیدداران حرمین شریفین” یعنی مکه معظمه و مدینه منوره می باشد و انتقال تولیت مسجد الاقصی به عربستان، اعتبار آنان در جهان اسلام را بیشتر خواهد کرد.

با این همه عناصر مسلمان افراطی در میان فلسطینیان گفته اند که از ورود زائران امارات و دیگر امیرنشین ها به مسجد الاقصی جلوگیری خواهند کرد، زیرا آن کشورها به علت آتشی با اسرائیل، به منافع فلسطینیان خیانت کرده اند.