اتحادیه نانوایان سنتی تهران با انتشار اطلاعیهای، نرخ انواع نان با گندم یارانهای اعلام کرد و گفت : براساس این اطلاعیه قیمت لواش گردان با وزن چانه ۱۴۰ گرم ۳۰۰ تومان، قیمت تافتون گردان با وزن چانه ۱۴۰ گرم ۳۰۰ تومان، قیمت بربری ساده با وزن چانه ۵۱۰ گرم ۱۰۰۰ تومان، قیمت تافتون سنتی با وزن چانه ۲۳۰ گرم ۵۵۰ تومان و قیمت تافتون خراسانی با وزن چانه ۲۳۰ گرم ۵۵۰ تومان اعلام شد.
اتحادیه نانوایان سنتی پیشتر با انتشار اطلاعیه ای در ۱۰ شهریورماه سالجاری نرخ انواع نان برای فروش در نانواییهای دولتی را اعلام کرده ونوشته بود : قیمت نان بربری از ۶۵۰ به ۷۵۰ تومان، نان تافتون سنتی از ۴۰۰ به ۴۶۰ تومان، قیمت نان سنگک از ۸۰۰ به ۹۲۰ تومان و نان لواش و تافتون گردان از ۲۱۰ به ۲۴۰ تومان افزایش یافته است.
برومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی نیز از افزایش ۲۰۰ تومانی نرخ مرغ زنده در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۹ هزار و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشیها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار تومان است، ضمن آنکه در استان گلستان قیمت مرغ زنده ۷ هزار و ۹۰۰ تا ۸ هزار تومان است.
رضا ترکاشوند مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران میهن نیز گفت: قیمت مصوب هرکیلوگرم تخم مرغ از سوی دولت ۷۷۴۰ تومان بوده این در حالی است که میانگین قیمت این کالا درب مرغداری درحال حاضر به کیلویی ۵۵۰۰ تا ۵۶۰۰ تومان رسیده و حدود ۲۰۰۰ تومان زیر نرخ مصوب عرضه می شود.
در حالیکه نرخ نان و مرغ و تخم مرغ در کنار سایر اقلام مورد نیاز زندگی ایرانیان روز به روز افزایش می یابد مرکز آمار ایران، در گزارشی شاخص قیمت مصرف کننده “نرخ تورم” مربوط به شهریور ماه سال جاری را اعلام کرده و گفته است جدیدترین نرخ تورم؛ تا پایان شهریور، ۴۲.۷ درصد در ایران است .
این مرکز ادعا کرده است که ، نرخ تورم سالانه خانوار با رشد ۰.۵ درصدی به ۴٢.٧ درصد رسید؛ در عین حال اطلاعات این مرکز نشان می دهد که نرخ تورم نقطه ای و ماهانه کاهش پیدا کرده است.
آگاهان می گویند این امار دروغین است چرا که با توجه به افزایش رو ز به روز بهای مایحتاج عمومی مردم برای تهیه موادغذایی تا نیازهای ضروری زندگی شان نرخ تورم بالا رفته است و فقر در ایران بیداد می کند .
مرکز آمار ایران در حدود دو ماه پیش در گزارشی نرخ تورم ۱۲ ماهه ایران را نزدیک به ۴۰.۴ درصد اعلام کرده بود که این بالاترین رقم تورم سالانه در ۲۴ سال اخیر است. تورم نقطه به نقطه که افزایش قیمتها را نسبت به پارسال همین موقع نشان میدهد هم به ۴۸ درصد رسیده است.
در سالهای اخیر افزایش قیمت دلار بر تورم و شرایط اقتصادی ایران تأثیر مستقیم داشته است. دلار مخصوصاً بر گروه خوراکیها که برای تولید نیاز به واردات دارند اثر مستقیم میگذارد.
با وجود کاهش فروش نفت ایران نسبت به پارسال و تحریم مالی آمریکا، توان مالی دولت برای تأمین ارز مورد نیاز بازار داخلی را در ماههای پیش رو زیر سؤال میبرد و کشور ایران را با فقر شدید تری مواجه می کند .