رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: تهران هنوز توضیحات کافی درباره ذرات اورانیوم پیدا شده در ۳ مرکز هستهای این کشور نداده است وی در ادامه دوباره از رژیم ایران خواست با شفافیت عمل کرده و برای اعتمادسازی اطلاعات لازم را در اختیار این آژانس قرار دهد.
او گفت: «تاکنون پیشرفت محسوسی در مذاکرات با ایران نداشتهایم. ایران گفته همکاری میکند، اما در عمل هیچ اقدامی نکرد. از ایران میخواهیم شفافسازی کرده و برای اعتمادسازی، اطلاعاتی ارائه دهد. امیدواریم اظهارات ایران درباره حسن نیت، به اقدامات جدی تبدیل شود.»
کاظم غریب آبادی ، نماینده ایران نزد سازمانهای بینالمللی در وین هم در واکنش به سخنان رافائل گروسی، مدیر کل آژانس، مدعی شد که «رویکرد آژانس میتواند به مانعی برای تعاملات آتی بین دو طرف تبدیل شود.»
وی با متهم کردن آژانس بینالمللی انرژی اتمی به رویکرد یکطرفه با ایران ادعا کرد گزارش اخیر آژانس درباره ابهامات برنامه اتمی ایران «معتبر» و «متقاعد کننده» نیست.
غریب آبادی با متهمکردن آژانس به سیاسیکاری، افزود: «مواضع گروسی حاکی از رویکرد یک طرفه دبیرخانه آژانس در برابر تعاملاتش با ایران و نادیده گرفتن سطح همکاری و تعامل فیمابین است.»
گروسی در ادامه تاکید کرد: « اگر ایران پایبندی خود به تعهدات را نشان ندهد، اعتمادسازی مجدد صورت نخواهد گرفت. ایران نمی تواند مانع کار بازرسان بینالمللی شود و سپس وانمود کند که اعتماد متقابل وجود دارد.»
او هشدار داد: «ایران غنیسازی اورانیوم را به غلظت مورد نیاز برای ساخت بمب اتمی نزدیک کرده است.»
پیشتر اعلام شده بود که جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز گذشته (دوشنبه) با هدف بررسی دو گزارش اخیر رافائل گروسی، مدیر کل آژانس درباره ایران در وین برگزار میشود.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، هم در این باره گفته است : «جلسه شورای حکام ۷ ژوئن با دستور کاری گسترده آغاز میشود. در این میان به دو گزارش مدیرکل آژانس نیز پرداخته خواهد شد که چندان برای ایران خوشایند نیست، اما انتظار میرود اتفاق خاصی نیافتد.»
برخی دیپلماتها هم به نشریه آمریکایی «پولیتیکو»، گفتند که برای پیشبرد مذاکرات اتمی ایران وین احتمال صدور قطعنامه از سوی شورای حکام علیه تهران به دلیل ابهامات در برخی سایتهای اتمی بسیار اندک است.
مذاکرات اتمی وین برای بازگشت متقابل ایران و آمریکا به برجام از اواسط فروردین ۱۴۰۰ در وین و با حضور نمایندگان ایالات متحده در جریان است. تاکنون پنج دور از مذاکرات انجام گرفته است اما بهرغم اظهار خوشبینی طرفهای حاضر در گفتوگوها هنوز بر مسائل و مشکلات اصلی توافقی حاصل نشده است.