واکنش کشورهای اروپایی نسبت به تخلف رژیم ایران از تعهدات خویش در چارچوب برجام نیز قاطعانه بود، ولی چنین به نظر می آید که اروپا هنوز امید خود را از دست نداده و در آینده نزدیک خواهد کوشید حکومت ایران را از این رفتار باز دارد. ولی ارزیابی می شود که رژیم ایران تنها به شرطی ذخیره سازی اورانیوم غنی شده را متوقف خواهد ساخت که اروپائیان بتوانند تسهیلات مالی بیشتری به هدف دور زدن تحریم ها در اختیار حکومت ایران قرار دهند – امری که در حال حاضر غیر ممکن به نظر می رسد.
جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، که خود یکی از نامزدهای پست نخست وزیری بعد از استعفای خانم ترزا می است، اعلام کرد که اگر ایران برجام را نقض کند، بریتانیا نیز از این پیمان خارج میشود.
به گفته آقای هانت در گفتوگو با اسکاینیوز، بریتانیا حامی حفظ برجام است، اما اگر ایران بخواهد آن را نقض کند، بریتانیا نیز از آن خارج خواهد شد.
محمدجواد ظریف نیز با انتشار توئیتی در روز سهشنبه گفت: «ما برجام را نقض نکردهایم. ما به شرکای برجام (بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) ۶۰ روز مهلت دادیم. به محض این که سه کشور اروپایی عضو برجام به تعهدات خود پایبند شوند، ما میتوانیم (به سقف محدودیت تعیین شده در برجام برای ذخایر اورانیوم ایران) برگردیم و اقدامات معکوس انجام دهیم.»
دفتر ترزا می، نخست وزیر بریتانیا در واکنش به نقض برجام از سوی ایران و بالارفتن حد ذخایر اورانیوم غنی شده گفت مشغول بررسی واکنش مقتضی است و این خبر را نگرانکننده خواند.
به گزارش میرور، دفتر نخست وزیری بریتانیا اعلام کرد راههای نشان دادن واکنش مقتضی به شکل اضطراری در حال بررسی است. سخنگوی خانم می گفت تعهد ما به توافق اتمی با ایران، منوط به همکاری کامل و اجرای از سوی ایران است.
جمهوری اسلامی روز دوشنبه از افزایش ذخایر اورانیوم غنیشده خود به بیش از حد مجاز، برخلاف توافق هستهای سال ۱۳۹۴ با کشورهای پنج بعلاوه یک، موسوم به توافق برجام خبر داد.