
علی زاهدی نیا مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی روز پنجشنبه در گفت و گو با سایت حکومتی ایرنا، با ارائه آماری از ازدواج و طلاق این استان، اظهار داشت: پارسال هشت هزار و ۶۷۰ واقعه ازدواج در این استان ثبت شد که نسبت به ۹ هزار و ۲۰۲ واقعه ثبت شده در سال پیش از آن کاهش ۵٫۸ درصدی داشته است.
وی افزود: بیشترین ازدواج ثبت شده خانم ها در سنین ۱۵ تا ۱۹ با ۲ هزار و ۹۴۵ فقره، ۲۰ تا ۲۴ سال با ۲ هزار و ۱۱۴ فقره و ۲۵ تا ۲۹ سال با یکهزار و ۱۹۶ فقره بوده است.
این آمار یک استان از استانهای ایران می باشد که ازدواج دختران زیر سن قانونی در آن انجام میگیرد.
مجلس حکومت اسلامی چندین بار لایحه برخورد با ازدواج دختران زیر سن را رد کرده و با آن مخالفت کرده است.
مخالفت با این لایحه در مجلس حکومت اسلامی در حالی صورت گرفت که خود این لایحه نیز سن قانونی ۱۸ سال را برای دختران در نظر نگرفته و در آن تاکید شده بود که دختران بین سن ۱۳ تا ۱۶ سال میتوانند ازدواج کنند.
اما با این وچود مجلس حکومت اسلامی با این لایحه مخالفت ورزید.
ازدواج دخترکان زیر سن قانونی که به کودک همسری شهرت یافته در جوامع اسلامی رواج داشته و دارد.
ازدواج دختران در سنین پایین میتواند مشکلاتی مثل «مرگ در هنگام زایمان»، «خشونت فیزیکی و جنسی»، «انزوا و افسردگی»، «سرطان دهانه رحم و خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی» و «مرگ نوزادان» را افزایش دهد.
کودک همسری؛ ازدواج رسمی یا غیررسمی قبل از سن ۱۸ سالگی شناخته میشود.
سن قانونی ازدواج در ایران تحت حکومت اسلامی برای دختر ۱۳ سال تمام و پسر ۱۵ سال تمام است و ثبت ازدواج قبل از رسیدن به این سن، نخ تنها غیر قانونی نیست بلکه فقط با اجازه ولی کودک و تشخیص دادگاه امکان پذیر میباشد.
ملاها ان حیوانات دوپا با این کار جلوی رشد مغزی این بچه ها و نو جوانان را از نظر سواد علمی و اجتماعی گم میکنند، چرا که زمانی که به سن جوانی و بالغی رسیدند جز به فکر نان در اوردن بخور و نمیرچیز دیگری ندانند و برایش هم اهمیتی قاعل نشوند تا ملاها به چپاولشان به راحتی ادامه دهند.