
شماری از مقامات دولتی، خبرنگاران و رسانه های داخلی ایران، در انتقاد به یورش سپاه پاسداران به دفتر جمعیت خیریه امام علی و بازداشت موسس و اعضاء ان خواستار شفاف سازی نیروهای امنیتی در این زمینه شده اند.
زهرا عابدینی، معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور گفته است: وظیفه بررسی پرونده دستگیر شدگان این جمعیت بر عهده نهاد “شورای ملی توسعه و حمایت از سازمانهای مردم نهاد” است، نه سپاه پاسداران ؟.
محمدجواد حقشناس، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز در انتقاد از بازداشت این موسسه خیریه گفته است: «انتظار ما این است مقاماتی که مسئول دستگیری و پلمپ جمعیت بودهاند، به افکار عمومی توضیح بدهند».
حق شناس تاکید کرده است که «دلیل این نوع برخوردها باید روشن باشد و جامعه باید بتواند اطلاع دقیقی از چگونگی این روند داشته باشد و به سمع و نظر مردم برساند».
صادق زیباکلام، فعال سیاسی و استاد دانشگاه نیز به برخورد سپاه پاسداران با جمعیت امام علی اعتراض کرده و گفت : اینها کلا هیچ مجموعه مستقلی را برنمیتابند.
زیباکلام افزود: به جمعیت امام علی(ع) اتهامات زیادی نسبت داده شده.اما بزرگترین “جرم” شان آنست که مستقل هستند و وابستگی به نهادهای قدرت ندارند.
نظام کلا هیچ مجموعه مستقلی را برنمیتابد؛ ولو کار آن ارائه خدمات عام المنفعه باشد. یکسال پیش حساب دهکده امید را بستند بدون آنکه یک کلام علت آن را بگویند.
خبر دستگیری رییس “جمعیت امام علی” و دو تن از اعضاء این موسسه با واکنش های زیادی در رسانههای داخل و خارج از ایران و همچنین در شبکههای اجتماعی همراه بوده است.
“سامانه خبری انصافنیوز” نیز به نقل از یکی از اعضای روابط عمومی “جمعیت امام علی” نوشته است: دفتر جمعیت پلمپ نشده است، به داخل دفتر حمله بردند و همهی مدارک را با خود بردند. در آن را هم باز گذاشتند و در حقیقت مدرکی دیگر در دفتر نیست و خالی است. بر روی برگهای که برای بازداشت نشان دادند، مربوط به قرارگاه ثارالله بوده است.
این عضو روابط عمومی جمعیت امام علی گفته است: دستگیری مرتضی کیمنش، یکی از اعضاء حتی با خشونت توام بوده است. حتی به کیمنش دستبند زدهاند. بیش از سی چهل نفر درگیر این عملیات بودند، گویا مجرمین خطرناکی را میخواهند دستگیر کنند.
وی گفت: مقامات قضایی جمهوری اسلامی پیش از این نیز دو بار دیگر با اتهامات مشابهی علیه اعضای این جمعیت اقدام کردهبودند. اما در آن هنگام حکم بازداشت صادر نشده بود.
البته این نخستین باری نیست که قوه قضاییه و نیروهای اطلاعاتی سپاه پاسداران علیه اعضای این جمعیت اقدام میکنند. اما این اولین بار است که این اقدام با بازداشت و ضرب و شتم شماری از اعضای این جمعیت همراه بوده است.
همزمان خبرگزاری دانشجویان ایران “ایسنا” نیز با انتشار مقالهای با عنوان “اما و اگرهای یک بازداشت” اقدام به طرح چند پرسش کرده است؟.
ایسنا پرسیده است؟ که اگر فعالیتهای اعضای این جمعیت علیه امنیت ملی بوده، “چرا مقامات حکومتی در طول بیش از ۲۰ سال، فعالیت این خیریه اقدامی علیه آنان انجام نداده اند؟
این خبرگزاری دانشجویی در ادامه نوشته اشت : چرا مقامات رسمی حکومتی سکوت کرده اند؟ باید به مردم پاسخ داده شود و نباید بیش از این برای اطلاعرسانی درباره دلایل بازداشت و نحوه فعالیت اعضای این جمعیت افکار عمومی را معطل نگه داشت؟»
“ایسنا” در ادامه نوشته است : آیا دستگیری اعضای این جمعیت “ارتباطی به حضور جانشین جدید این قرارگاه “ثارالله” و رویکرد جدید آن” دارد؟
حسین رزاق تحلیلگر سحام نیوز در توئیتری نوشته است: چشمِ تنگِ چکمه پوشانی که صاحب کل مملکت شدهاند همین یک جمعیت امام علی هم که دست بینوایان را میگرفت نتوانست ببیند. در مملکتی که اربابان آن را به فلاکت رساندهاند، تاوان دستگیری از رعیت می شود دستگیری!
متین غفاریان نویسنده و روزنامه نگار نیز نوشته است: امروز یکی از تاریکترین روزهای حیات اجتماعی ما است. روزی که با بازداشت چند نفر که کار جمعی برای رفع فقر و کم کردن آلام گروههای نیازمند جامعه میکردهاند، رقم خورد. این ارعاب نباید ما را ناامید کند اما معلوم است که چه تاثیرات مخربی خواهد
“جمعیت امام علی” یک سازمان مردمنهاد و دانشجویی است که از سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را آغاز کرده است. دفتر این جمعیت یک سال پس از اعلام موجودیت در دانشگاه شریف تاسیس شد.
این جمعیت در امور خیریه و کمک به نیازمندان فعالیت میکند و در حوزه مربوط به کودکان کار و زنان خودپرست نیز فعال است. این سازمان مردمنهاد ۱۰ سال پیش به عضویت شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل درآمد. بر اساس ارزیابیهای غیررسمی، این جمعیت حدود ۱۰ هزار عضو داوطلب در سراسر ایران دارد.