منابع خبری آمریکایی می گویند که اکنون نشانه های بیشتری برای آمادگی عربستان سعودی به هدف عادی سازی روابط با اسرائیل مشاهده می شود، ولی هنوز نمی توان به دقت ارزیابی کرد که این تلاش چه هنگام به نتیجه خواهد رسید. آمریکاییان می گویند این واقعیت که امارات عربی متحده در این راه پیشگام شد، مسیر را برای اقدام مشابه از جانب عربستان و چند امیرنشین دیگر نیز گشود. پرزیدنت ترامپ دو روز پیش (آدینه) از آمادگی کشور مسلمان کوزوو برای برقراری روابط با اسرائیل خبر داد و همچنین اعلام کرد که جمهوری صربستان نیز تصمیم گرفته سفارتخانه خود را از تل آویو به اورشلیم منتقل سازد. همزمان تماس آمریکایی ها با سودان برای عادی سازی روابط با اسرائیل همچنان ادامه دارد و ارزیابی می شود که در هفته های آینده پیامد آن مشخص گردد.
در یک گزارش دیگر آمده است که امیرنشین قطر از اسرائیل درخواست کرده موجبات بهبود مناسبات آن کشور با ایالات متحده را فراهم سازد. قطر به عنوان کشوری که با حماس روابط دوستانه دارد و به برخی سازمان های خشونت گرای فلسطینی کمک مالی اعطا کرده، مورد خشم ایالات متحده قرار گرفته است.
مقامات نزدیک به کاخ سفید گفتند که در جریان دیدار هفته پیش جارد کوشنر مشاور ارشد پرزیدنت ترامپ در امور خاورمیانه از ریاض، پروژه هایی برای همکاری بین اسرائیل، عربستان سعودی و ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفته و عربستان سعودی مخالفتی با آن بیان نداشته است.
عربستان آسیب پذیرترین کشور حوزه خلیج فارس در جریان عملیات تعرضی حکومت ایران و سپاه پاسداران علیه کشورهای منطقه می باشد.
حمله موشکی چند ماه پیش به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان، زیان ملی سنگینی وارد آورد و چند نفتکش عربستان نیز در آب های خلیج فارس مورد تعرض قرار گرفت.
حکومت ایران تهدید کرده کرده بود که اگر صدور نفت آن کشور به علت تحریم های آمریکایی به حداقل برسد، رژیم ایران متقابلا به کشورهای عرب امکان صدور نفت نخواهد داد و تنگه هرمز را خواهد بست. ولی حکومت ایران از عملی ساختن این تهدید خود به هراس افتاد، زیرا مفهوم آن ممکن بود آغاز یک جنگ فراگیر در منطقه شود که مسلما به زیان حکومت ایران و حتی به بهای سقوط آن ممکن بود به پایان برسد.