گزارش: «سران کشور بحران زده ترکیه، به گفتگوهای مخفی با اسرائیل برای بهبود روابط پرداخته اند»

دولت اسلامگرای ترکیه، با آن که همچنان به حملات لفظی زهرآگین علیه اسرائیل ادامه می دهد، خواهان گسترش روابط بازرگانی با اسرائیل است و رسانه های اسرائیلی امروز (سه شنبه) نوشتند که هم اکنون تماس های محرمانه ای بین دو کشور جریان دارد.

در گذشته اسرائیل و ترکیه دارای روابط بازرگانی بسیار گسترده ای بودند که در ابعادی محدودتر همچنان ادامه دارد و رجب طیب اردوغان در همان حال که از حماس در برابر اسرائیلی دفاع می کند و خود را حامی این سازمان تروریستی می داند، خواهان گسترش داد و ستد با اسرائیل نیز می باشد و در این راستا، هم اکنون گفتگوهای محرمانه بین دو کشور جریان دارد.

ترکیه در حال حاضر با کشورهای اروپایی سخت در کشمکش قرار دارد. علت این بحران آن است که ترکیه با فرستادن نیروی نظامی به بخش ترک نشین قبرس، قصد بهره برداری از ذخایر گاز در اعماق دریای مدیترانه را داشت، ولی به دنبال مخالفت شدید اروپاییان با این اقدام تجاوزکارانه، گفته می شود که اکنون از این تصمیم عقب نشینی کرده است.

سامانه خبری “المانیتور” نیز خبر دارد که رئیس سرویس امنیت خارجی ترکیه، تماس های پنهانی با مقامات سرویس امنیت خارجی اسرائیل به عمل آورده است.

آگاهان می گویند که هدف از این تماس های محرمانه، تلاش برای بهبود بخشیدن به روابط دو کشور است که به علت حمایت اردوغان از گروه تروریستی حماس، بسیار تیره شد و کشته شدن ده تن از مسلمانان افراطی ترکیه به روی سفیه “ماوی مرمره” در چند سال پیش، بحران روابط را به اوج رساند.

به گفته آگاهان، یکی از علل آن که اردوغان خواهان بازگردانیدن روابط دوستی با اسرائیل می باشد، بحران روابط با کشورهای غرب اروپا و همچنین شدت گرفتن بحران اقتصادی در داخل ترکیه است که دوباره موجب گردیده لیر ترک همچنان کم ارزش تر شود.

همانگونه که گفته شد، اسرائیل همچنان یکی از بزرگترین مشتریان کالاهای ساخت ترکیه می باشد و ترکیه نیز از تکنولوژی و صنایع پیشرفته اسرائیل بهره گیری می کند.

آگاهان می گویند که برقراری تماس های محرمانه بین دو کشور، به درخواست مقامات دولت ترکیه بوده است که می دانند روابط دوستی با اسرائیل تا چه حد می تواند اقتصاد ترکیه را بهبود بخشد.

اردوغان که در سال های نخستین زمانداری توانسته بود اقتصاد ترکیه را شکوفا سازد، اکنون چندین سال است که با در پیش گرفتن سیاست خصمانه نسبت به ایالات متحده و اروپای غربی دچار یک بحران اقتصادی و ستیز دیپلماتیک شده است.

دولت اردوغان یکی از چندین کشور مسلمان بود که هلاکت محسن فخری زاده را که به اسرائیل نسبت داده شده، با لحن شدیدی، مورد نکوهش قرار داد