گزارش محرمانه سازمان ملل: «بر خلاف ادعای حکومت ایران، حمله به نفت عربستان، کار حوثی های یمن نبوده است»

بنا بر اطلاعات به‌دست‌آمده، خامنه‌ای تایید حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را مشروط به این کرده بود که غیرنظامیان یا اتباع آمریکایی هدف قرار نگیرند

خبرگزاری رویترز با استناد به آن چه که “گزارش محرمانه بازرسان سازمان ملل” خواند، در باره حملات ماه سپتامبر گذشته به تاسیسات نفتی شرکت آرامکو در عربستان سعودی نوشت که برخلاف ادعاهای حکومت ایران، عامل این حملات شورشیان حوثی یمن، نبوده اند. با این همه، در گزارش سازمان ملل تایید نشده که حمله توسط سپاه پاسداران صورت گرفته است.

رویترز نوشت :  کارشناسان سازمان ملل، به سفارش کمیته تحریم یمن در شورای امنیت سازمان ملل، تنظیم کرده‌اند، گمانه‌زنی‌ها درباره نقش  حکومت ایران در این حملات را تقویت می‌کند.

ایالات متحده ، کشورهای اروپایی و همچنین عربستان سعودی ،حملات روز ۱۴ سپتامبر به تاسیسات پالایشگاهی بقیق و میدان نفتی خریص را به ایران نسبت دادند، اما رژیم ایران هرگونه دخالت در این حملات را رد کرده بود.

رویترز در گزارشی نوشت: «نیروهای حوثی، به‌رغم ادعاهایشان، در ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۹، به بقیق و خریص حمله نکردند.»

گفتنی است این خبرگزاری به نسخه کاملی  از این گزارش دست یافت.

رویترز در ادامه گفته  یافته‌های کارشناسان سازمان ملل در حالی مطرح می‌شود که از جمعه گذشته، در پی کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، در عراق و اقدام ایران به شلیک موشک به پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق، تنش‌ها بین ایران و آمریکا تشدید شده است.

بازرسان سازمان ملل در این گزارش ابراز تردید کرده‌اند که پهپادها و موشک‌های کروز زمین‌به‌زمین به‌کار‌رفته در حمله به تاسیسات نفتی آرامکو، برد کافی برای پرتاب از قلمروی تحت کنترل حوثی‌ها در یمن را داشته باشند.

در ادامه این گزارش آمده است: «کمیته متذکر می‌گردد که حملات به بقیق و خریص به‌ترتیب از سمت شمال/شمال‌ غرب و شمال‌/شمال‌ شرق صورت گرفته است، نه از جنوب که انتظار می‌رود در صورت پرتاب از خاک یمن از این جهت باشد.»

این بازرسان مسئولیت بررسی و شناسایی عامل حمله را بر عهده نداشته‌اند و فقط روی ادوات نظامی تحقیق کرده‌اند.

رویترز دو پیش نیز به نقل از چهار منبع، گزارش داده بود علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، موافقت مشروط خود را با حمله به تاسیسات نفتی آرامکو اعلام کرده بود. بنا بر اطلاعات به‌دست‌آمده، خامنه‌ای تایید حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را مشروط به این کرده بود که غیرنظامیان یا اتباع آمریکایی هدف قرار نگیرند. مقام‌های ایرانی  پیشتر این خبر رویترز را رد کردند.

رویترز در گزارش خود نوشته که  نیروهای حوثی همچنان از حمایت نظامی در قالب سلاح‌های تهاجمی، آرپی‌جی، موشک‌های هدایت‌شونده ضدزره و سامانه‌های پیچیده موشک کروز برخوردارند… برخی از این سلاح‌ها مشخصات فنی مشابه سلاح‌های تولید ایران را دارند.

حکومت ایران همواره هرگونه ارسال اسلحه به حوثی‌ها را رد کرده است.

اگر سازمان ملل تایید کند که حمله به تاسیسات نفتی عربستان کار سپاه پاسداران بوده است، بر پرزیدنت ترامپ واجب خواهد بود که هشدارهای خود علیه فتنه گری های رژیم ایران را عملی سازد.

یک دیدگاه

  1. ریشه های اخوندی از ۱۴۰۰ سال پیش است که عربهای عربستان صعودی به ایران ما حمله کردند. پس خود اخوندها حالا افتاده اند به جان ایل و تبار اصلیشان!!

Comments are closed.