گزارش منابع خبری در اسرائیل: رئیس ستاد ارتش آمریکا در دیدار کوتاه از اسرائیل، درباره “موضوعات عملیاتی” گفتگو کرد

با شدت گرفتن بحران نظامی در مرزهای اسرائیل با سوریه و اردن، اعلام شد که رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده به اسرائیل آمده و به انجام یک رشته رایزنی ها پرداخته است. مقامات اسرائیلی هنوز نسبت به گفتگوهایی که در اورشلیم انجام گرفته، سخنی نگفته اند و مقامات آمریکایی نیز درباره عللی که موجب انجام این سفر شد سکوت کرده اند.

ورود ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به اسرائیل، ارتباطی با حادثه هواپیمای ماهان ندارد و احتمالا کم و بیش در همان ساعاتی بوده که این حادثه در حال وقوع بود و یا ساعاتی پیش از آن صورت گرفت.

این مقام نظامی ارشد آمریکایی، در ظرف چند ساعتی که در اسرائیل بود، با وزیر دفاع، رئیس ستاد کل ارتش، رئیس موساد و نخست وزیر اسرائیل گفتگو کرد. این رایزنی ها بسیار مهم تلقی شده است.

در روزهای اخیر ارتش اسرائیل به طور علنی اعلام کرد که به حال آماده باش در آمده و نیروهای بیشتری را در مرزهای سوریه و لبنان متمرکز ساخته است.

علت این اقدام، تهدیدهای حسن نصرالله سرکرده گروه تروریستی حزب الله لبنان است که پس از کشته شدن یکی از فرماندهان حزب الله در سوریه، در جریان یک حمله هوایی که به اسرائیل نسبت داده شد، تهدید کرد که از اسرائیل به شدت انتقام خواهد گرفت.

اسرائیل خبر آمادگی نظامی خود را در ابعاد گسترده انتشار داد و آگاهان گفتند که هدف از این کار، هشدار دادن به حزب الله است که اسرائیل برای رویارویی آمادگی کامل دارد و اگر نصرالله به اقدامی دست بزند، با پاسخ کوبنده اسرائیل روبرو خواهد شد.

نخستین دیدار رئیس ستاد کل ارتش آمریکا پس از ورود به اورشلیم، دیدار با ژنرال ذخیره بنی گانتس وزیر دفاع اسرائیل و جایگزین نخست وزیر بود. در این دیدار درباره بحران در مرزهای شمالی و پیامدهای احتمالی آن به تفصیل گفتگو شد. احتمال می رود که رفتارهای حکومت ایران نیز مورد رایزنی قرار گرفت.

دیدار جداگانه ژنرال مارک میلی با یوسی کوهن رئیس سرویس امنیت خارجی اسرائیل (موساد) نیز با اهمیت تلقی گردید. آشنایان امور ارزیابی می کنند که در این دیدار، ژنرال آمریکایی میخواست از دیدگاه های رئیس موساد درباره برنامه های اتمی و موشکی رژیم ایران آگاه شود.

ژنرال میلی همچنین تلفنی با بنیامین نتانیاهو گفتگو کرد که در گزارش خبری به موضوع های مورد بحث اشاره ای نشده است.

تحلیلگر یک شبکه تلویزیونی اسرائیل ارزیابی کرد که هدف این مقام نظامی ارشد آمریکایی در سفر چند ساعته به اورشلیم، بررسی “برخی برنامه های عملیاتی” بوده است. درباره ماهیت این عملیات، اطلاعی در دست نیست. ولی ممکن است با امور ایران ارتباط داشته باشد.