گزارش: کشورهای عرب به طور دسته جمعی، طرح صلح پرزیدنت ترامپ را رد می کنند


کشورهای عربی با ابراز ناخرسندی از طرح صلح پرزیدنت ترامپ برای ایجاد آشتی بین فلسطینیان و اسرائیل، دوباره اعلام کردند که تنها راهکار مورد موافقت آنان، عقب نشینی اسرائیل به  پشت مرزهای پیش از جنگ شش روزه می باشد و هیچ طرح دیگری را نمی پذیرند.

مفهوم این سخنان آن است که اسرائیل باید سراسر کرانه باختری رود اردن، و شرق اورشلیم را در اختیار فلسطینی ها بگذارد که آن جا را پایتخت کشور مستقل خویش اعلام کنند. اعراب همچنین خواهان آن هستند که بلندی های گولان به مالکیت سوریه بازگردانیده شود.

حکومت اسلامی ایران در توجیه برنامه خود برای باقی گذاشتن نیروهای خود در سوریه، ادعا می کند که قصد دارد به دولت دمشق برای بازپس گرفتن بلندی های گولان یاری برساند. حزب الله لبنان نیز سی سال پیش، حق موجودیت خود را چنین توجیح کرده بود که می خواهد سربازان اسرائیلی را از نوار امنیتی در جنوب لبنان بیرون کند.

با آن که پرزیدنت ترامپ در مبارزات انتخاباتی و پس از آن گفته بود که ارائه طرح صلح اسرائیلی – فلسطینی یکی از اولویت های سیاست خارجی او می باشد، اکنون با گذشت سه سال از زمامداری او، هنوز این طرح صلح ارانه نشده، زیرا به احتمال زیاد نتوانسته است از موافقت کشورهای عرب و فلسطینی ها برخوردار گردد.

عربستان سعودی حدود پانزده سال پیش طرح صلحی را ارائه کرد که بر همین خواسته استوار بود. این طرح بعدها از سوی اتحادیه عرب نیز مورد تائید و تصویب قرار گرفت. ولی یکی از بندهایی که از دیدگاه اسرائیل غیرقابل قبول است، خواسته اعراب دایر بر آن است که به فلسطینی های خارج از اسرائیل که تا پیش از جنگ استقلال در این سرزمین می زیستند، در اسرائیل اسکان یابند.

در طرح عربستان گفته شده بود که جزئیات پیشنهادی، قابل بحث و چانه زدن نیست و اسرائیل باید آن را به طور کامل بپذیرد. اسرائیل هرگز نسبت به این طرح واکنش رسمی نشان نداد.

یک دیدگاه

  1. هرگز ، هرگز ، هرگز
    امکان ندارد که به پشت مرزهای سال ۱۹۶۷ یا بازگردیم . تا همین جا هم بیش از حد با اعراب کنار آمده‌ایم . آن زمان که تنگه می‌بستند و کشورهای عربی دور تا دور اسرائیل را با ارتش‌های خودشان محاصره کرده بودند و میخواستند بر علیه اسرائیل بجنگند باید فکرش را میکردند که بازی با دم شیر چه عواقبی دارد . حمله پیش دستانه کردیم ، هر لحظه دیگر هم که احساس کنیم لازم باشد دوباره حمله پیش دستانه میکنیم . امکان ندارد از حق مسلم خود در مقابل مناطق تحت تسلط خود کوتاه بیاییم . چه شد امروز گولان مهم شده است ؟ زمانی که نیروهای اسد گولان‌ را به همراه صدها خودرو زرهی نو از قبیل تانک تی ۶۴ و تی ۷۲ دو دستی تقدیم اسرائیل کردند و از ترس جانشان فرار را به جنگیدن ترجیح دادند گولان تکه خاکی بیش نبود . حال گولان ارزش پیدا کرده است ؟
    اعراب بدانند برای سانتیمتر به سانتیمتر خاک اسرائیل ، اسرائیلیان خون داده اند و امکان ندارد حتی یک سانت از مرزهایی که در آن هستیم عقب نشینی کنیم .
    در آخر به سیاستمداران اسرائیل یادآوری میکنیم ، هرگونه امتیاز دهی و مماشات با اعراب که بر علیه سیاست‌های اسرائیل باشد قطعاً سرنوشتی مانند رابین خواهد داشت . پس به هیچ عنوان از حقوق پنج هزار ساله خود کوتاه نیایید . (( نئوهاگانا ایران))

Comments are closed.