حسن روحانی همیشه گفته بود که نباید مقررات جداسازی اجتماعی در ایران، به هدف کاهش روند آلوده شدن به ویروس کورونا به حدی باشد که زندگی عادی در ایران و به ویژه فعالیت های اقتصادی و اجتماعی را فلج نکند. ولی چرا بالاخره با اعلام قرنطینه موافقت کرد و این شیوه را به عنوان بهترین وسیله کاهش ابتلاء مورد پذیرش قرار داد؟
حسن روحانی در جلسه امروز هیات دولت (دوشنبه) در پاسخ به این پرسش اعلام کرد که به علت گسترش ویروس کورونا و فشار سنگین به بخش بهداشت و درمان، دولت ناچار است مطابق نظر کارشناسان، سیاستها و محدودیتهای جدیدی مقرر کند و با تعطیلی فراگیر، مانع پیشروی این ویروس مخرب شود.
این در حالی که او پیشتر گفته بود که در کشور واژه ای به نام قرنطینه وجود ندارد و تعطیلی در ایران توطئه شوم آمریکا است.
حال این پرسش مطرح می شود که آیا این دستور روحانی به علت سالروز خیزش مردمی آبان ۹۸ است؟ و یا دلسوزی به حال مردم ایران برای نجات از کورونا؟!
به گزارش رسانه های داخلی حکومت ، با آغاز پاییز شمار مبتلایان روزانه در ایران به شدت اوج گرفته و بر اساس آمارهای وزارت بهداشت به بالای ۱۱ هزار نفر رسیده است.
همزمان علی ربیعی سخنگوی دولت نیز گفته است با تایید ستاد کورونا از شنبه اول آذر تعطیلی شهرها اجرایی خواهد شد
و در این تعطیلی گسترده حتی به خروج از شهرها سختگیری خواهد شد و تردد از شهر به شهر ممنوع خواهد بود.
او درباره محدودیت تردد بینشهری گفت در این تعطیلی گسترده، صرفاً تولید کنندگان و تامینکنندگان کالاها و تولیدات مورد نیاز و ضروری مشغول فعالیت خواهند بود.
ربیعی در ادامه گفت ۱۰۰ شهر با اجرای این طرح به سمت تعطیلی میرود.
همچنین عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ، نیز از طرح “غربالگری عمومی” خبر داده و گفته که باید در محلات با کمک دستگاههای اجرایی دیگر مانند بسیج، هلال احمر، شهرداریها و فرمانداریها و خود وزارت بهداشت امکان دسترسی به تست را برای مردم بالا ببریم.
بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت ایران، تاکنون ابتلای بیش از ۷۶۲هزار نفر و فوت بیش از ۴۱ هزار نفر در کشور ثبت شده است.
پیشتر نیز اعلام شده بود که آمارهای رسمی وزارت بهداشت همواره محل تردید و ابهام است و آمار واقعی تا چهار برابر آمار رسمی برآورد شده است.
در همین رابطه، محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، آمار مرگومیر در کشور «حداقل سه برابر آماری» است که وزارت بهداشت اعلام میکند، موضوعی که آمارهای اخیر سازمان ثبت احوال نیز تاییدی بر آن است.
به گزارش سایت رسمی وزارت بهداشت ، در حال حاضر به جز استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان که در وضعیت «نارنجی و زرد» قرار دارند، ۲۷ استان دیگر کشور در وضعیت «قرمز» به سر میبرند و شمار مرگومیر در تهران “چشمگیر” توصیف شده است.
پیشتر نیز حجت نظری عضو شورای شهر تهران در انتقاد به تعلل در تعطیل نشدن تهران گفته بود: «وقتی مردم، نمایندگان مردم در شورا، استانداری و رئیسجمهوری هم راضی هستند، ناراضی چه کسی است و چرا واقعا شهر تهران تعطیل نمیشود؟»