هماهنگی سیاسی و عملیاتی بین اسرائیل و ایالات متحده در مورد رویارویی با حکومت اسلامی ایران تقویت می یابد و گسترش پیدا می کند.
بدنبال رشته تماس ها و گفتگوهای گسترده ای که به طور منظم بین بلندپایگان سیاسی و امنیتی اسرائیل و ایالات متحده جریان دارد، امروز (چهارشنبه) اعلام شد که وزیر خارجه اسرائیل یائیر لپید رهسپار واشنگتن می شود تا درباره همین موضوع گفتگوهای بیشتری با آمریکاییان داشته باشد.
در واشنگتن، امروز دور دیگری از گفتگوها بین دبیر شورایعالی عالی امنیت ملی اسرائیل و مشاور امور امنیتی پرزیدنت بایدن برگزار می شود. آن ها در دور پیشین گفتگوها که روز گذشته انجام گرفت، درباره احتمال بازگشت رژیم ایران به مذاکرات برجامی و همچنین راه های جلوگیری از اتمی شدن رژیم ایران را گفتگوهای گسترده ای انجام دادن
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، در پایان دیدار دیروز با دبیر شورای عالی امنیت ملی اسرائیل که در واشنگتن برگزار شد، به خبرنگاران گفت: «اگر تلاش های کنونی برای حل مساله اتمی ایران از راه دیپلماتیک به نتیجه نرسد، دولت واشنگتن به بررسی راه های جایگزین خواهد پرداخت. این همان سخنانی است که پرزیدنت بایدن هنگام دیدار دو ماه پیش با نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل بر زبان آورد.
حیک سالیوان در عین حال تاکید کرد که ایالات متحده بر این باور است که دیپلماسی بهترین شیوه برای حل مشکلات و اختلافات بین کشورهاست.
وزیر خارجه رژیم ایران، حسین امیرعبداللهیان امروز (چهارشنبه) یک بار دیگر گفت که دولت ابراهیم رئیسی “بزودی” با مذاکرات برجامی باز خواهد گشت. ولی او این بار نیز مشخص نساخت که سخن از چند روز، چند هفته، و یا چند ماه است. او پیشتر گفته بود که مفهوم “بزودی” در قاموس حکومت اسلامی ایران، با همان کلمه در فرهنگ غرب تفاوت دارد.
دبیر شورایعالی امنیت ملی اسرائیل، ایال خولاتا، که امروز نیز به گفتگوها با جیک سالیوان در واشنگتن ادامه می دهد، این نگرانی اسرائیل را بیان داشت که رژیم ایران به دور از هرگونه نظارت و کنترل بین المللی، به برنامه های هسته ای خود شتاب بخشید و هر روز به امکان تولید بمب هسته ای نزدیکتر می شود.
در گفتگوهای روز گذشته بین ایال خولاتا و جیک سالیوان، نمایندگان ارشد دیگری از جانب اسرائیل در امور نظامی و دیپلماتیک حضور داشتند. ولی گفته شد که دیدار امروز، دو مقام ارشد به تنهایی به گفتگو خواهند نشست.
گفتگوهای گسترده اسرائیل و ایالات متحده پیرامون شیوه های رویارویی با اتمی شدن رژیم ایران از شش ماه پیش، یعنی چند ماهی پس از آغاز ریاست جمهوری پرزیدنت بایدن آغاز شده است.
اسرائیل، از آن جا که می داند رئیس جمهوری جدید آمریکا راه حل نظامی را منفی می داند، راه های غیرنظامی را شامل عملیات دیپلماتیک، امنیتی، اطلاعاتی و حتی علمی پیشنهاد کرده است که مذاکرات مقامات ارشد دو طرف، بر محور چگونگی استفاده از این راه ها دور می زند.