گونۀ “دلتا” در جهان فاجعه می آفریند، ولی در ایران مرگ و میر افراد بالاترین رقم را نشان می دهد

داس مرگ همچنان مردم ایران را درو می کند و خانواده های کشور را داغدار می سازد. طبق آمار رسمی وزارت بهداشت از ظهر دیروز تا ظهر امروز (دوشنبه) شمار قربانیان کورونا ۶۶۹ تن بوده است. در حالی که همین آمار نیز همچنان بسیار تکان دهنده و فاجعه آمیز است، آشنایان امور بر این باورند که در شبانه روز اخیر، بیش از دو هزار نفر بر شمار قربانیان افزوده شده است.

اکنون یک هفته است که شمار جانباختگان، باز هم بر حسب آمار رسمی، بین بالای ششصد نفر تا بالای هفتصد نفر در نوسان است و بعید می نماید که در روزهای آینده کاهش پیدا کند.

با وجود این تلفات بسیار سنگین، سران حکومت و دولت رئیسی هیچ اقدام اساسی برای کاهش مرگ و میر به عمل نیاورده اند و هنوز هیچ خبر خوشی در مورد تولید و یا واردات واکسن شنیده نشده است.

احساس می شود که مردم ایران به آستانه یک خیزش همگانی رسیده اند که این بار به یک شهر یا دو شهر محدود نمی شود، بلکه ممکن است سراسر کشور را دربر گیرد و پایه های رزیم را بسیار لرزان تر کند.

در همان حال که اعتراض های مردمی گسترده تر می شود، رژیم بر تلاشگران اجتماعی و پزشکان و کادر درمانی فشار می آورد که مباداصدای اعتراض خود را بلند کنند و بخواهند که علی خامنه ای و کل رزیم به محاکمه کشانده شود. بازداشت گروهی از تلاشگران، که حتی هنوز به مرحله انتشار بیانیه مشترک نرسیده بودند، نشان می دهد که رژیم از احتمال به خیابان آمدن مردم داغدار تا چه حد وشحت زده شده است.

در گزارش هایی که از ایران آمده از جمله گفته شده که نه تنها واکسنی هنوز در کار نیست، بلکه یک رشته از داروهای اساسی نیز در داروخانه ها نایاب شده است.

رئیسی ادعا کرده که دستور داده داروی کافی به داروخانه ها داده شود تا صف های طولانی در برابر داروخانه ها از بین برود. سپاه پاسداران نیز ادعا کرد که توسط گروه های سیار داروهای ضروری را در اختیار مردم می گذارد. ولی همه این ادعاها، همانند دیگر وعده های رژیم عملی نگردید.

این بار سازمان های آموزگاران و دبیران ایران نیز به اعتراض کنندگان پیوستند و در بیانیه ای نوشتند که جلوگیری از واردات واکسن ها آمریکایی و طمع مالی و سوء مدیریت مقامات رژیم باعث گردیده که جان هزاران نفر دیگر از مردم ایران قربانی شود. شمار دیگری از سازمان های صنفی و مردمی نیز به این اعتراض ها پیوسته اند.

در اسرائیل، از دیروز (یکشنبه) تزریق دوز سوم واکسن برای همه گروه های سنی ۱۲ سال به بالا، نه تنها آزاد، بلکه اجباری شد. کشوری که اکثر مردم آن دو دوز واکسن را دریافت کرده بودند اکنون می توانند دوز سوم را نیز بگیرند تا موارد ابتلا کاهش یابد. در اسرائیل هنوز هم هر روز بالاتر از پنج هزار مبتلای جدید شناسایی می شود ولی با تزریق دوز سوم امید می رود که روند نزولی آغاز گردد. به دستور دولت، آنانی که دوز سوم را دریافت نکنند، از حضور در برخی همایش ها و فعالیت های دسته جمعی محروم خواهند شد.

در ایالت متحده نیز گونۀ دلتا که در بسیاری از کشورها رواج یافته، سایه داس مرگ را بر سر مردم کوچه و بازار انداخته است.  در آمار رسمی که انتشار یافته آمده است که از هر صدنفر افرادی که تست کورونا می گذرانند شش نفر مبتلا تشخیص داده می شوند و شمار جانباختگان نیز همچنان در سطح بالا قرار دارد.

مقامات آمریکایی، به پیروی از تجربه اسرائیل، به مردم توصیه می کنند که واکسن سوم را نیز دریافت کنند. ولی شیوه توزیع واکسن هنوز با مشکلات بسیار روبروست و در دسترس همگان قرار ندارد. در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز امکان تزریق دوز سوم با جدیت پیگیری می شود.