یهودیان آمریکا از فرمان پرزیدنت ترامپ که یهودیت را به عنوان یک ملیت به رسمیت شناخت، ابراز خرسندی کردند

پرزیدنت ترامپ، پس از امضای این فرمان، در آیینی برای استقبال از عید حنوکای یهودیان گفت: اجازه نخواهیم داد که یهودستیزی به حیات خود ادامه دهد و دولت من نشانه‌های یهودستیزی را تحمل نخواهد کرد

امضای فرمان حکومتی پرزیدنت  ترامپ برای معرفی یهودیت به عنوان ملیت یا قوم با هدف مبارزه با یهودستیزیِ هم چنان با استقبال جامعه  یهودیان امریکایی روبروست.

پرزیدنت ترامپ، پس از امضای این فرمان، در آیینی برای استقبال از عید حنوکای یهودیان گفت: اجازه نخواهیم داد که یهودستیزی به حیات خود ادامه دهد و دولت من نشانه‌های یهودستیزی را تحمل نخواهد کرد.

پرزیدنت ترامپ افزود: باهر گونه فعالیتی  تحریم اسرائیل را تشویق می‌کند مخالف است و دانشگاه‌هایی که امکان فعالیت حامیان این جنبش را فراهم کنند، از کمک مالی برخوردار نخواهند شد زیرا “من همیشه در کنار اسرائیل می‌ایستم”.

برخی دولتمردان اسرائیل، مانند گیلعاد اردان، وزیر امنیت و امور راهبردی، و اسرائیل کاتز، وزیر خارجه این کشور، نیز از امضای فرمان حکومتی آقای ترامپ قدردانی کردند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و  جاناتان گرین بلات، مدیرکل لیگ ضد افترا که با یهودستیزی مبارزه می‌کند، این فرمان  اجرایی جدید ترامپ را مهم قلمداد کرده و ابراز خرسندی کرده اند .

گروه یهودی آمریکایی IfNotNow نیز که با کنترل کرانه باختری به دست اسرائیل مخالف است، گفته که توصیف یهودیت به عنوان ملیت موجب یهودستیزی بیشتر شده و  این فرمان نه تنها از یهودیان مراقبت نمی‌کند بلکه در آمریکایی بودن یهودیان این کشور ایجاد تردید می‌کند.

به باور دبیر اجرایی شورای یهودیان دموکرات آمریکا نیز این فرمان صرفاً ناامنی یهودیان را بیشتر می‌کند.

گزارش‌های بسیاری حاکی است که فعالیت گروه‌هایی در دانشگاه‌ها و کالج‌های آمریکایی، که زیر عنوان حمایت از آزادی بیان فلسطینیان و مخالفت با سیاست‌های اسرائیل با اصل موجودیت اسرائیل و یهودیان نیز مخالفت می‌کنند، در سال‌های اخیر گسترش یافته است.

به گفته برخی از حامیان اسرائیل، جنبش هوادار فلسطینی با نام اختصاری  بی‌دی‌اس و گروه‌های مشابه، یهودستیزی را در زیر لوای مخالفت با سیاست‌های اسرائیل پنهان می‌کنند در حالی که اهداف آن‌ها بر اساس نفرت کور از یهودیت و یهودیان طراحی شده است.

گزارش‌های نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل و سازمان‌های یهودی، و گزارش‌های مستقل و متعدد دولت‌های غربی حاکی است که یهودستیزی در آمریکا و اروپا در سال‌های اخیر گسترش یافته است.هم چنین یهودستیزی در اروپا بیش‌تر در فرانسه و شماری از کشورهای اروپای شرقی مانند لهستان مشاهده شده است تا آن‌جا که مجلس فرانسه هفته گذشته برای نخستین بار رأی داد که ستیز با اسرائیل یک رفتار یهودستیزانه است.

یک دیدگاه

  1. شناختن ((یهودیت بعنوان یک ملیت)) یک اصل بی بدلیل واساسی میباشد که همه ملل دنیا به آن اعتقاد دارند. مبارک ملت قابل احترام یهود باشد.

Comments are closed.