یک تحلیلگر امور اجتماعی در تهران در ارزیابی تحلیلی خود نوشت : فقر در ایران در ابعادی گسترش یافته، که مردم به تدریج از خرید نان و مرغ نیز محروم شدند .
علیرضا اصغرزاده ، با انتشار مقاله ای درباره وضعیت فقر و تورم اقتصادی در ایران نوشت: در نبود نظارت ها نرخ تورم لحظه به لحظه در حال افزایش است تا سال گذشته علت هر گرانی را بالا رفتن نرخ دلار نسبت می دانستند حالا هم به لطف کورونا تیم اقتصادی دولت به اصلاح تدبیر و امید بهانه جدیدی برای توجیه ناکارآمدی و سهل انگاری خود پیدا کرده و خود را پشت حصار کورونا پنهان کرده است؟!
او در ادامه نوشته است: در پشت کورونا قیمت بسیاری از اجناس و کالاهای اساسی نیز چندین برابر شده و گویا دولت مردم را به حال خود رها کرده است؟!
به گزارش صدای اصلاحات، زنگ خطر آسیب های اجتماعی هم در کشور به صدا به درآمده است؛ آسیب هایی چون خودکشی، طلاق ، اعتیاد، افسردگی، خشونت و … که با فقر و بیکاری بی ارتباط نیست.
اصغرزاده نوشته است: هر روز شاهد بالا رفتن نرخ تورم هستیم، واقعیت این است که مردم ایران دیگر آب از سرشان گذشته و امیدی به بهبود شرایط اقتصادی ندارند. متأسفانه وضعیت مالی مردم به هیچ وجه مناسبت نیست و درآمد چندانی ندارند از طرفی روزبه روز بر گرانی ها افزوده می شود و هیچ گوش شنوایی برای دردهای مردم وجود ندارد.
در ادامه این مقاله اجتماعی آمده است: یک کارگر ساده با این وضع گرانی ها هر چه تلاش می کند تنها می تواند اجاره منزل خود را پرداخت کند؛ البته اگر بتواند، با گرانی کالاها و اجناس واقعاً کمر کارگران زیر بار این گرانی ها خم شده است.
مقصر اصلی تورم در اقتصاد ایران کیست؟ آیا تیم اقتصادی دولت است یا سیاست های انبساطی افراطی بانک مرکزی و یا مجموعه اتفاقات و تصمیمات انجام شده در طول این سال ها؟ باید خاطرنشان کرد که مهم نیست مقصر اصلی این سناریو چه گروه و یا نهاد و یا سازمانی است مهم حال مردم ایران است که در این روزها اصلا خوب نیست و از دولت و ً مجلس و قوه قضاییه عمل واقعی می خواهند.
قشر فقیر و بیکار ایران از وضع گرانی کالاها و حتی تولیدات داخلی ناراحت و خسته هستند و کمرشان زیر بار این گرانی خم شده است و دیگر توانایی مقاومت در برابر فشار سنگین اقتصادی ندارند اگر تمامی حاکمیت راهکاری برای کم کردن این فشار ارائه ندهند و گرانی ها را کنترل نکنند دیگر نباید از خیزش دوباره مردم انتظاری داشته باشند؟!