“رونن برگمن” خبرنگار اسرائیلی با انتشار پیامی در توییتر خود و به نقل از منابع امنیتی گفت که دستگاه انفجاری که موجب خسارت نطنز شد به صورت قاچاقی وارد ایران شده بود و از راه دور فعال شده است.
برگمن به نقل از این منابع امنیتی نوشت که این دستگاه انفجاری سیستم اصلی و پشتیبانی برق را تخریب کرده است.
یادآور می شود که فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس روز گذشته(دوشنبه) در باره انفجار در سایت هستهای نطنز گفته بود: طراحی دشمن خیلی قشنگ بود. آنها فکر کردند و متخصصان خود را به کار گرفتند و به گونهای انفجار صورت گرفته است که هم سیستم توزیع برق آسیب ببیند و هم کابلی که از سوی باطریها میآید.
عباسی در ادامه افزود: در حالی که «نباید برق ماشین سانتریفیوژ قطع شود، در جریان انفجار سیستم برق داخلی و باطریهای اضطراری که تامین برق سانتریفیوژها در صورت قطع برق را بر عهده داشتند، همزمان آسیب دیدند و در عمل برق سانتریفیوژها قطع و سبب وارد شدن آسیب به آنها شده است.
این در حالی که علی اکبر صالحی گفته بود: غنی سازی متوقف نشده است و برق اضطراری سایت را بکار انداختیم.
فریدون عباسی، افزود: «یک پست برق در سایت نطنز داریم که از آنجا برق به زیرزمین میرود که حدود چهل پنجاه متر زیر زمین است و آن محل زیرزمین و مستحکم ساخته شده تا حملات هوایی و موشکی نتواند این مکان را از بین ببرد».
عباسی گفت که «دشمن وقتی که ببیند وضعیت اینگونه است، اقدام به خرابکاری سایبری یا خرابکاری از طریق افراد و در تجهیزات خواهد کرد و این کار هم زمان میبرد و ممکن است ۵ تا ۱۰ سال طول بکشد و تجهیزات معیوب ارسال کند، تا به تدریج از آن استفاده شود.»
وی افزود که در این قسمت از سایت غنیسازی نطنز «توزیع برق و کابلی که از قسمت دیگر میآید و مربوط به باطریهایی است که اگر برق قطع شود آنها کار کنند».
عباسی گفت: دشمن وقتی که ببیند وضعیت اینگونه است، اقدام به خرابکاری سایبری یا خرابکاری از طریق افراد و در تجهیزات خواهد کرد. این کار هم زمان میبرد و ممکن است ۵ تا ۱۰ سال طول بکشد و تجهیزات معیوب ارسال کند، تا به تدریج از آن استفاده شود.