یک عضو ستاد ملی مقابله با کورونا در ایران می گوید: تا این اندازه مرگ‌ومیرناشی از حمله ویروسی ندیده ام،  بازگشایی مدارس اشتباه بود

دکتر مینو محرز، فوق تخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کورونا با بیان اینکه در طول ۴۵‌ سال کار تخصصی‌اش تا این اندازه مرگ‌ومیرناشی از حمله ویروسی  ندیده است، می گوید: بازگشایی مدارس از پانزدهم شهریور اشتباه محض بود.

خانم دکتر محرز، هشدار داد:   سازمان جهانی بهداشت زمانی آمار وزارت بهداشت را قبول می‌کند که پی‌سی‌آر مثبت داشته باشد. مثبت کاذب کم است، اما ۳۰ تا ۴۰‌درصد تست‌ها منفی کاذب هستند، به همین دلیل ۳۰ تا ۴۰‌درصد از بیمارهایمان گزارش نمی‌شوند. پزشکان باید به بیماران بگویند که اگر تست کسی منفی بود و با این حال علایم داشت، به این معنی است که او به کرونا مبتلا شده است.  من می گویم  این آمارها درست نیست .

مینو محرز گفت: مردم باید بیشتر مراقب خودشان باشند، چون هزینه بستری روزانه‌ یک بیمار مبتلا به کورونا خیلی بیشتر از رقم‌هایی است که از قول برخی از مسئولان در رسانه‌ها مطرح می‌شود.

خانم دکتر محرز افزود:  آن‌طور که باید و شاید سخت‌گیری درباره کورونا  انجام نشد؟ به نظر می‌رسد سختگیری‌ها همیشه نوش‌دارو بعد از مرگ سهراب بوده است! البته یک مشکل بزرگ در تمام دنیا این است که مردم هنوز فکرنمی‌کنند این ویروس  واقعی است.  اولش ترسیدند، اما بعد برایشان عادی شد.

او گفت:  آثار اجتماعی، روانی و اقتصادی در زمان قرنطینه  خیلی بدتر از کووید-۱۹ می باشد،  برای اینکه در این شرایط بیکاری، فقر و اضطراب روی هم تلنبار می‌شود.  زمانی استفاده از ماسک به ۹۰‌درصد رسیده بود، الان چیزی حدود ۶۰‌درصد شده است.

خانم دکتر محرز گفت:  تنها سه راه برای پیشگیری وجود دارد؛ یکی رعایت حفظ  فیریکی با یکدیگر البته  من تعبیر فاصله‌گذاری اجتماعی را دوست ندارم. دوم استفاده از ماسک است، ماسک‌زدن یک «باید» است.  مسأله مهم دیگر هم شست‌وشوی دست‌هاست. او تصریح کرد :  مردم به حاکمان‌شان نگاه می‌کنند؛ طبیعتا وقتی دورکاری‌ها لغو و مدارس و دانشگاه‌ها باز می‌شود، تبعاتی دارد و به مردم این فکر را القا می‌کند که وضع متناسب شده است.

خانم محرز افزود:  در این مدت در خیلی از کشورها و همچنین در کشور ما تصمیمات اشتباه گرفته شد.

او گفت:  تست پی‌سی‌آر گران است و حدود ۷۰۰، ۸۰۰‌هزار تومان هزینه هر تست است. آزمایش سرولوژی هم فایده‌ای ندارد.با تاکیدی که روی مقوله آموزش دارید، به نظر شما نهادهایی مانند هلال‌احمر که بخشی از وظایفش آموزش و اطلاع‌رسانی است، چقدر می‌توانند در این زمینه کمک‌حال سایر ارگان‌ها ازجمله وزارت بهداشت باشد؟

محرز افزود:  مردم دچار اینفودمی شده‌اند که همان اپیدمی ناشی از فضاهای مجازی است. درحالی‌که خیلی‌ از مطالبی  که در فضاهای مجازی منتشر می‌شود، اکاذیب است و می‌تواند باعث نگرانی‌های بیشتر شود. اینفودی بدتر از کروناست و در تمام دنیا مردم را بیشتر ازکورونا دچار گرفتاری کرده است.

خانم محرز گفت: دوسوم قربانیان و حدود ۶۰‌درصد از مبتلایان  کورونا در تهران اند. و ما به عنوان اعضا علمی ستاد مقابله با کرونا تصمیم‌‌گیرنده نیستم. کمیته علمی با هر نوع تجمع در این شرایط فوق‌قرمز مخالف است. نظرات ما منعکس می‌شود، با این حال تصمیم نهایی به عهده‌ ما نیست.

او افزود: می‌دانم وزیر بهداشت هم از این وضع نگران است و مشاوران وزیر هم می‌گویند کاری بیش از این از دست‌شان برنمی‌آید.

بله، در واقع  تصمیمات جای دیگری گرفته می‌شود.