یک عضو مجمع تشخیص مصلحت رژیم:حکومت اسلامی از پیوستن به معاهدات جهانی با هدف مبارزه با پولشویی منصرف شده است

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت رژیم:حکومت اسلامی از پیوستن به معاهدات جهانی با هدف مبارزه با پولشویی منصرف شده است

یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد که رژیم ایران به طور نهایی از پیوستن به معاهدات بین المللی به هدف مبارزه با پولشویی و پیکار علیه تروریسم، بیرون آمده است.

این معاهدات با نام لوایح پالرمو و CFT  مدت های مدید در مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادهای حکومتی مطرح بود، ولی اکنون محمد صدر عضو مجمع تشخیص اعلام می دارد که به طور نهای رسیدگی به آن ها از دستور کار مجمع خارج شده است. گفته می شود که به دنبال این تصمیم، مجلس شورای اسلامی نیز مباحثات خود را در این باره متوقف می سازد.

محمد صدر به خبرنگاران گفت :  دو لایحه “الحاق به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) “و “الحاق به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی” (پالرمو) از دستور کار مجمع تشخیص مصلحت خارج شده و از این پس مورد رسیدگی قرار نخواهد گرفت.

اروپا پس از یکسال بحث و جدل تصمیم گرفت از پیوستن معاهدات بین المللی برای مبارزه با پولشویی و سازمان های بین المللی مهلت ایران را تمدید تا به این معاهده بپیوندد اما با این ترتیب کشورهای اروپایی نمی توانند این معاهده را به اجرا بگذارند .

وی در گفت و گو با رسانه های رژیم از توضیح چگونگی این خروج سخن نگفت و افزود : لایحه CFT و پالرمو هر دو از دستور کار مجمع خارج شده‌اندودلیل این امر را از” دبیرخانه و رئیس مجمع باید بپرسید.”

یکی از شرایطی که اتحادیه اروپا برای اجرایی کردن راه تجارت مالی  با ایران تعیین کرده بود پیوستن ایران به FAFT بود. و اروپا برای عملی کردن این راه ،چهار ماه به  به ایران فرصت داد.

صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از دو شرط اتحادیه اروپا برای به اجرا درآوردن ساز و کار ویژه مالی با ایران (اینستکس) گفته بود که “بنا بود اروپایی‌ها سود  رژیم اسلامی از برجام را محقق کنند که به مرور تبدیل شد به یک ساز و کار مالی محدود “اینستکس ” و آن هم با دو شرط ،یکی پذیرفتن FATF از سوی حکومت اسلامی و دیگری هم در بحث موشکی وارد مذاکره شویم”.

وی افزود با تاسی از تصمیم گیری علی خامنه ای در این باره گفت : بنا به نظر رهبری  ،جمهوری اسلامی این دو شرط را نمی‌پذیرد. بنا نیست برای باز کردن یک آبراه کوچک تن به هر آنچه که آن‌ها می‌خواهند بدهیم. آن‌ها موظف‌اند تحریم‌ها را بردارند. مگر جمهوری اسلامی ناتوان است که برای دارو و غذا تن به خواسته‌های آن‌ها بدهد؟”

تمام تصمیم گیری ها در شورای مصلحت نظام اسلامی به عهده خامنه ای است و فقط او تایید میکند ، اعضائ این شورا حق نظر ندارند در حالی که طبق قانون مجمع تشخیص بازوی مشورتی رهبری هستند .

کنوانسیون پالرمو یکی از کنوانسیون‌های سازمان ملل است که در سال ۲۰۰۰ میلادی با رای اکثریت اعضای مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد. هدف از این کنوانسیون مقابله با جرایم سازمان یافته ای همچون پولشویی و عملیات تروریستی است . حال حاضر تقریبا همه کشورهای جهان به این کنوانسیون پیوسته‌اند.

ایران در کنار سودان جنوبی، سومالی، بوتان و جمهوری کنگو، از جمله کشورهایی هستند که از اجرای این کنوانسیون خودداری کرده‌اند.

یک دیدگاه

  1. بنظر میرسه اروپا باید از این خواب خرگوشی که ایران به این لوایح بپیوندد باید بیرون بیاید و مانند ایالات متحده نسبت به تحریم بین المللی آخوندها اقدام کند

Comments are closed.