یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام حکومت خبرداد: نظر اعضا درباره لوایح اف‌ای‌تی‌اف تغییر نکرده است 

محسن مجتهد شبستری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با استناد به مباحثاتی که انجام گرفته است، گفت  که نظر اعضای این مجمع درباره لایحه گروه ویژه اقدام مالی، موسوم به اف‌ای‌تی‌اف، تغییر نکرده چرا که  “معایب” آن به مراتب بیشتر است.

شبستری در ادامه افزود که «نظر من عوض نمی‌شود و بعید است که نظر آقایان دیگر هم در این زمینه عوض شده باشد».

اما او در عین حال با بیان این‌که لوایح اف‌ای‌تی‌اف، ابتدا در کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام و سپس در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد، افزود: «خیلی نمی‌شود پیش‌بینی کرد که چه نتیجه‌ای حاصل خواهد شد.»

شبستری  تاکید کرد که «معایب» لوایح گروه ویژه اقدام مالی بیشتر از مزایای آن است.

او در حالی این اظهارات را مطرح می کند  که معاون حقوقی رییس جمهوری  هفته پیش اعلام کرد، روحانی  با درخواست دولت حسن روحانی برای تمدید مهلت بررسی لوایح اف‌ای‌تی‌اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کرده است.

از چهار لایحه‌ای که باید در این زمینه به تصویب نهایی برسد دو لایحه مقابله با جرایم سازمان‌یافته فراملی موسوم به پالرمو و مقابله با تأمین مالی تروریسم با وجود اصرار دولت حسن روحانی، همچنان در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف است.

مخالفان تصویب این لوایح در حکومت ایران می‌گویند در صورت تصویب آنها، کمک‌های مالی ایران به گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران مانند حزب‌الله لبنان با مشکل مواجه خواهد شد.

یا اور می شود که گروه ویژه اقدام مالی به دلیل امتناع رژیم ایران  از تصویب برخی از این لوایح، تهران  را به فهرست سیاه خود بازگردانده و به همه کشورها اختیار داده است که در نقل و انتقال‌ مالی با این رژیم  به طور مستقل اقدام کنند.

علی ربیعی  سخنگوی دولت نیز به تازگی اعلام کرد که بابت تامین ارز واکسن کرونا مشکلی نیست و مسئله اصلی «موانع انتقال پول بوده که با توجه به قوانین تحریم و قواعد اف‌ای‌تی‌اف چندین مرحله انتقال پول با مانع روبه‌رو است».

علی مطهری، نماینده پیشین مجلس ، نیز در صفحه توئیترش نوشته است که به خاطر مسئله اف‌ای‌تی‌اف و ناتوانی ایران در نقل‌ و انتقال هزینه خرید واکسن خارجی، سهمیه ایران از واکسن کورونا باطل شده است.

در واقع یک بار دیگر حکومت ایران از این معاهده بین المللی سر باز میزند، آگاهان گفته بودند که یکی از موانع اصلی خرید واکسن توسط ایران خودداری از پیوستن اف ای تی اف بوده و چون رژیم ایران در فهرست سیاه این نهاد قرار دارد کمپانی خارجی حاضر به فروش واکسن به ایران نیستند .