یک عضو کمیسیون خارجه  فرانسه هشدار داد : باید همه ما  برای عدم دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌ای تلاش ‌کنیم

رونان لیگلو عضو کمیسیون امور خارجه و دفاع در مجلس سنای فرانسه در گفتگو با شبکه خبری العربیه  با اشاره به تعویق ایجاد شده در ارجاع پیش‌نویس قطعنامه اروپایی به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی،تاکید کرد که اروپا و مشخصا فرانسه برای عدم دستیابی حکومت ایران به تسلیحات هسته‌ای تلاش می‌کنند.

وی در ادامه افزود:  « اولویت مهم و هدفی را که اروپا و فرانسه تعیین کرده‌اند، اقدام برای عدم دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌ای است».

این مقام فرانسوی گفته است :  «به دو دلیل پیش‌نویس قطعنامه را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه ندادیم نخست انکه  گفتگوها میان آژانس و ایران ادامه یافته و نشانه‌هایی از جانب ایران برای همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیده می‌شود و دوم تغییر سیاست ایالات متحده در قبال ایران به ویژه پس از به قدرت رسیدن جو بایدن رئیس جمهوری آمریکاست که در این راستا مجددا نشانه‌هایی برای نشاندن همه طرف‌ها بر سر میز مذاکرات وجود دارد».

همزمان رافائل گروسی،  دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز روز گذشته(پنجشنبه)  تأکید کرد که ایران پس از رایزنی‌های فشرده، برای شفاف‌سازی درباره بسیاری از موارد بحث برانگیز مربوط به برنامه هسته‌ای خود، موافقت کرده تا با کارشناسان فنی آژانس همکاری کند.

وی در ادامه افزوده است که  موضوعاتی که تهران با همکاری برای شفاف‌سازی درباره‌ آنها موافقت کرده مربوط به ذرات ماده اورانیوم است که توسط بازرسان بین‌المللی در ۳ تاسیسات اعلام نشده اتمی ایران پیدا شده است.

گروسی گفته است که پرسش‌های جدی آژانس در مورد برنامه هسته‌ای ایران علی‌رغم گذشت ماه ها اما همچنان پاسخ درخور و معتبری از تهران دریافت نکرده است.

وی افزود: «امیدوارم نتایج فنی یا سیاسی حاصل شود.»

گروسی در ادامه تأکید کرد که گفت‌وگو‌ها با رژیم ایران بر شک و تردیدهایی متمرکز خواهد شد که نیاز به توضیح دارند اما در هر صورت، پیشبرد امور با تهران اهمیت دارد ولی این امر هیچ ارتباطی با از سرگیری کامل فعالیت بازرسان ندارد.

پیشتر نیز  واشنگتن شرط بازگشت به برجام  را پایبندی رژیم ایران به همه تعهداتش عنوان کرده و ایران از طرفی گفته که قبل از بازگشت به توافق هسته‌ای در ابتدا باید تحریم‌های اعمال شده بر این کشور برداشته شود.

یادآور می شود  که تهران در هفته‌های اخیر، گام‌های جدیدی را در مسیر خروج از برجام برداشته است، از جمله انتقال به سطح غنی سازی ۲۰ درصدی اورانیوم، تولید اورانیوم فلزی و کاهش کار بازرسان المللی که هدف از آن‌ها، زیر فشار گذاشتن ایالات متحده برای برداشتن تحریم‌هایی است که اقتصاد ایران را تحت فشار حداکثری قرار داده است.