یک ماه پیش از انتخابات پارلمانی اسرائیل” آبی و سفید تضعیف شده و لیکود تقویت گردیده، ولی هیچ چیز قطعی نیست

انتخابات در اسرائیل و دو رقیب سرسخت , ینی گانتش و بنیامین نتانیاهو

سی روزه مانده به انتخابات پارلمانی در اسرائیل، آخرین نظر سنجی نشان می دهد که حزب لیکود تقویت شده و در مقابل، جبهه جدید حزبی که “آبی و سفید” نامیده می شود، و یادآور پرچم ملی اسرائیل است، کمی از قدرت خود را از دست داده است. آن چه هم اکنون مطرح می باشد آن است که  سرنوشت احزاب کوچک در این انتخابات چه خواهد شد. چنین امری می تواند سرنوشت دولت آینده اسرائیل را رقم بزند.

برای شرکت در انتخابات عمومی، بیش از چهل حزب، گروه سیاسی و غیرسیاسی نام نویسی کرده اند. ولی طبق قانون جدید انتخاباتی در اسرائیل، هر گروه که کمتر از چهار کرسی به دست اورد.

هر حزب یا گروه سیاسی که به چنین حد نِصابی نرسد، وارد پارلمان نخواهد گردید و آراء داده شده به هدر خواهد رفت.

از میان ده ها لیست انتخاباتی که در کمیسیون نظارت بر انتخابات مورد تائید قرار گرفته، مسلما ده ها لیست به چنین حد نصابی نخواهند رسید و وارد پارلمان نخواهند گردید.

ولی نگرانی آن است که حتی شماری از احزاب قدیمی و باسابقه نیز نتوانند این بار وارد پارلمان شوند که بزرگترین آن ها حزب کارگر می باشد که یک حزب سوسیالیستی است و در واقع پایه گذار کشور اسرائیل بوده و حدود یکصد سال سابقه دارد و داوید بن گوریون از رهبران تاریخی آن بوده است.

همچنین این احتمال وجود دارد که حزب چپ گرای مِرِتس نیز نتواند حداقل چهار کرسی به دست آورد و بدین سان جناح چپ اسرائیل به کلی از صحنه سیاسی حذف گردد، که چنین امری باعث تاسف بسیار خواهد

شد و یک نهاد به شدت انتقادی از دولت و حکومت، موجودیت خود را از دست خواهد داد.

این نگرانی، در مورد چند حزب دیگر از طیف های مختلف سیاسی وجود دارد. ولی رهبران همه این احزاب، ارزیابی های کنونی را قاطعانه رد می کنند و انتظار دارند که با دریافت بالاتر از چهار کرسی، وارد پارلمان شوند و بتوانند به فعالیت در صحنه سیاسی کشور ادامه دهند و همچنان تاثیرگذار باشند.

در حال حاضر تلاش حزب لیکود آن است که همه احزاب راست گرا بتوانند جمعا بیش از ۶۱ کرسی به دست آورند و بدین سان هیچ گروه دیگر نتواند در تشکیل کابینه موفق شود.

این تاکتیک به علت آن است که جبهه حزبی جدید التاسیس آبی و سفید، که سه ژنرال ذخیره و یک سیاستمدار جوان رهبری آن را به طور مشترک در دست دارند، قویترین گروه سیاسی در انتخابات محسوب می شود و اگر نظرسنجی های کنونی به واقعیت بپیوندد، مقام رئیس جمهوری ممکن است ماموریت تشیکل کابینه آینده را به این گروه سیاسی بسپارد. ولی اگر جبهه آبی و سفید نتواند از طریق ائتلاف با گروه های دیگر، به ۶۱ کرسی برسد، قادر به تشکیل کابینه آینده نخواهد بود و این رسالت به حزب لیکود سپرده خواهد شد و نتانیاهو دوباره به مقام نخست وزیری خواهد رسید.

بر اساس نظرسنجی ها، حزب لیکود در حالی تقویت شده که یک هفته از انتشار اتهامات سوء استفاده از قدرت توسط وی، از جانب دادستان کل کشور علنی شده است. ولی معلوم می شود که این اتهامات، نه تنها از محبوبیت نتانیاهو نکاسته، بلکه آن را تقویت کرده است.

در حال حاضر تلاش نتانیاهو آن است که دادستانی از سپردن همه اسناد و مدارک به متهمان این پرونده ها خودداری ورزد. طبق قوانین اسرائیل، پیش از آن که متهمی به جلسه استماع فراخوانده شود، حق دارد همه اسناد و مدارک دادستانی برای اثبات جرم را در اختیار داشته باشد، تا بتواند پاسخ های دفاعی لازم را با کمک وکلای مدافع خود تهیه کند.

با این همه، نتانیاهو از دادستانی خواسته است که ارائه اسناد و شواهد جرم را به پس از انتخابات موکول کند، زیرا بیم دارد که متهمانِ دیگر در پرونده های مورد بحث، این اطلاعات را در اختیار رسانه ها قرار دهند و دوباره تبلیغاتی علیه نخست وزیر کنونی به راه افتد.

نتانیاهو در آخرین واکنش خود نسبت به ادعانامه دادستانی، با رد همه اتهامات، گفته بود که قصد دارد دوباره نخست وزیر شود و سال های متمادی در این سمت باقی بماند.

به موجب آخرین نظرسنجی به عمل آمده، اگر انتخابات امروز انجام می شد، جبهه حزبی آبی و سفید ۳۳ کرسی به دست می آورد که سه کرسی در مقایسه با نظرسنجی هفته پیش کمتر است ولی معادل همان کرسی های دوهفته پیش می باشد. در مقابل، شمار کرسی های حزب لیکود در هر سه نظر سنجی ثابت بوده و ۲۹ کرسی گزارش شده است.

پارلمان اسرائیل ۱۲۰ کرسی دارد و بنابراین، هر دولتی باید حداقل از حمایت ۶۱ کرسی برخوردار باشد.

در این میان، کارشناسان امور سایبری در اسرائیل همچنان ابراز نگرانی می کنند که ممکن است عناصر خارجی بخواهند از طریق جنگ سایبری، در انتخابات اسرائیل دخالت کنند و روی نتایج تاثیرگذار باشند.

در ابتدا تصور می شد که عناصر  خارجی قصد دارند از طریق راه انداختن حساب های اینترنتی در شبکه های اجتماعی، موجب تاثیرگذاری در انتخابات شوند. طبق این شیوه، عناصر مغرض مطالب نادرستی را درباره شخصیت های سیاسی و دیدگاه ها و گذشته زندگی آنان منتشر می کنند که باعث بدنامی آن ها شوند.

حکومت اسلامی ایران اکنون سالیان دراز است که با پیروی از این شیوه دروغ پردازی، می کوشد شخصیت های اپوزیسیون ایرانی و یا مخالفان خارجی و سران رهبران کشورهای بیگانه را سیاه نمایی می کند.

هَکِرهای روس نیز در این زمینه مهارت بسیار دارند و اکنون چهار سال است که ادعا می شود آن ها توانسته اند روی نتایج انتخابات ایالات متحده تاثیرگذار باشند و پیروزی خانم هیلاری کلینتون را امکان ناپذیر سازند.

ولی کارشناسان سایبری اسرائیل، اکنون نگرانی دیگری مطرح می سازند و آن تاثیرگذاری به روی نظرسنجی هایی که هر هفته توسط چندین مرکز آمارگیری انجام می شود و اعلام نتایج آن در تصمیم گیری مردم در مورد شیوه رای دادن می تواند تاثیرگذار باشد.

کارشناسان جنگ سایبری می گویند که ممکن است عوامل حکومت ایران یا روسیه وارد کامپیوترهای این مراکز شوند و شیوه نتیجه گیری از همه پرسی را تحریف کنند و نتایجی که انتشار می یابد، واقعیت نداشته باشد.

 

هنوز هیچ شواهدی برای اثبات چنین نگرانی، ارائه نشده است.