دکتر مینو محرز و متخصص بیماریهای عفونی گفت: روسها در زمینه ساخت واکسن کورونا هنوز موفق نشدهاند و این یک نمایش است.
مینو محرز که عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کورونا هم می باشد، افزود: محصولی که روسیه ادعا می کند به عنوان واکسن کورونا تولید کرده، مورد تائید مراجع بینالمللی قرار نگرفته است.
او گفت: برای قبول موفقیت یک واکسن باید یکی از سه مرکز معتبر جهان آنرا تایید کند، سازمان جهانی بهداشت، سازمان غذا و داروی آمریکا یا اتحادیه اروپا باید واکسن ساخت روسیه را تایید کنند که تا به حال این اتفاق نیفتاده است.
خانم دکتر محرز افزود: امکان ندارد ایران از واکسن ساخت روسیه استفاده کند چرا که ایمن بودنش اثبات نشده است. کشورهای دیگری هستند که در تولید واکسن از روسیه بسیار جلوتر هستند و هنوز در مراحل آزمایش به سر میبرند. ساخت واکسن نهایی کورونا در روسیه یک ادعا بیشتر نیست.
همچنین آنتونی فاوچی، کارشناس برجسته ویروسشناسی و مشاور عالی دولت آمریکا، نسبت به احتمال تهیه واکسنی کارآمد علیه کورونا در چین و روسیه ابراز تردید کرده است. به گفته او تولید واکسن در آمریکا در مسیر درستی قرار دارد.
او در برابر مجلس نمایندگان اطمینان داد که واکسنی مناسب و موثر علیه کورونا در زمان مقتضی در اختیار شهروندان ایالات متحده قرار میگیرد.
او گفت که مردم ایالات متحده در طول ۲۰۲۱ به واکسن دسترس پیدا میکنند؛ و از آنجا که تهیه واکسن به اندازه کافی برای همه مردم ممکن نیست، شهروندان به نوبت واکسن دریافت میکنند.
دو شرکت دارویی چینی، سینوواک و سینوفارم در برزیل و امارات سومین مرحله از تست واکسن را به اجرا در آوردهاند. هماکنون به بستگان ارتش چین واکسنی عرضه شده است که هنوز از آزمایش نهائی نگذشته است.
شرکتهای چینی و روسی متهم هستند که نتیجه تحقیقات کشورهای دیگر را ربوده و در تدارک تهیه واکسن به کار میبرند. چین و روسیه این اتهام را رد کردهاند.
در کشورهای غربی نیز سه شرکت دارویی به سومین و آخرین مرحله تست واکسن رسیدهاند.