یک مقام علمی: «پزشکان از ایران مرتبا فرار می کنند». حکومت: «این ادعا بی اساس است»

حکومت ایران ادعا می کند که فرار مغزها صحت ندارد اما رییس کنگره بین المللی قلب و عروق گفت : سالانه ۳۵۰ پزشک عمومی و ۳۰۰ پزشک متخصص، از ایران مهاجرت می‌کنند.

مسعود قاسمی،رییس کنگره بین المللی تازه‌های قلب و عروق در مراسم افتتاحیه کنگره تازه‌های قلب و عروق در برج میلاد تهران، گفت:  «پزشک کم داریم اما این کمبود فقط با افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی قابل جبران نیست».

بعد از برقراری دوباره تحریم ها فرار مغزها از جمهوری اسلامی ایران هر سال شدت بیشتری می‌یابد. نهادهای مسئول در حکومت ایران ، درمانده از حل این مشکل، با ارایه آمارها و اطلاعات متناقض و اغلب نادرست بررسی‌های جامعه شناختی موضوع را دشوار کرده اند. فرار تحصیل‌کردگان و متخصصان، آینده ایران را از جنبه نیروی کار سازنده همواره تیره‌تر می‌کند.

رییس کنگره بین المللی تازه‌های قلب و عروق  افزود: «در حال حاضر شاهد مهاجرت پزشکان به خارج از کشور هستیم، به طوری که در سال ،۳۵۰ پزشک عمومی و ۳۰۰ پزشک متخصص، از ایران مهاجرت می‌کنند».

قاسمی گفت:  «رفع کمبود پزشک فقط با افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی قابل جبران نیست، ما در توزیع مناسب پزشک دچار مشکل هستیم و می‌بایست توزیع امکانات و تجهیزات پزشکی با توجه به نیاز پزشکان صورت گیرد».

وی افزود : علاوه بر افزایش مهاجرت پزشکان عمومی و متخصص، در حال حاضر برخی از پزشکان در حرفه‌ای غیر از طبابت مشغول فعالیت هستند که دلیل آن نیز، نامناسب بودن شرایط کار در حرفه پزشکی است».

رییس رییس کنگره بین المللی قلب و عروق گفت: «در ایران، ۳۷هزار پزشک متخصص فعالیت می‌کنند که استاندارد معمول آن حداقل ۶۴هزار پزشک متخصص است».

محمدرضا ظفرقندی، رییس کل سازمان نظام پزشکی، هفته گذشته اعلام کرده بود که  ۴۵ هزار پزشک عمومی در ایران یا بیکارند یا مهاجرت کرده‌اند، که براساس برآوردهای این سازمان سالانه حدود ۷۰۰ پزشک از جمله دستکم  ۳۰۰پزشک متخصص از ایران به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند.

محمد جهانگیری، معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی،پیشتر گفته بود که تعداد زیادی از پزشکان ما از کشور خارج شده‌اند و در کشورهای دیگر مانند کانادا، آمریکا و کشورهای اروپایی ارائه خدمات می‌دهند، حتی به‌تازگی کشورهای اطراف مانند ترکیه نیز در حال جذب پزشکان ایرانی هستند.

تا پیش از روی کار آمدن جمهوری اسلامی در ایران خدمات بهداشتی و درمانی در سطحی بود که حتی به ورود پزشکان بیگانه نیاز وجود داشت و اکنون حتی پزشکان داخل کشور نیز روز به روز بیکار تر می شوند و سطح خدمات پزشکی در داخل کشور پایین تر می آید چرا که دولت خزانه اش خالی شده و پول ندارد.

عباس میلانی پژوهشگر امور ایران که در ایالات متحده اقامت دارد، ولی اوضاع داخل کشور را از نزدیک رصد می کند، در واکنش تحلیلی خود نسبت به خبر فرار مغزها در ایران، از جمله نوشت که زیان وارد به کشور و ملت ایران از فرار مغزها، سیصد برابر از آسیبی که در جنگ هشت ساله با عراق به ایران وارد آمد، سنگین تر و بیشتر بوده است.

یک دیدگاه

  1. اخر از یک رژیم اشغالگر عرب چه انتظاری میشود داشت زمانی که یا از خزانه ما میدزدند و بانکهای اجنبی را پر از دلار میکنند و بقیه اش را هم صرف عملیات تروریستیشان و بازسازی لبنان و سوریه!

Comments are closed.