یک مقام وزارت خارجه آمریکا :حکومت ایران جدی نیست وبا پافشاری بر لغو همه تحریم‌ها، مذاکرات به سمت بن بست خواهد رفت

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نامش فاش نشده است ، درباره اهداف ایران از بازگشت احتمالی به توافق هسته‌ای امضا شده با ۶ قدرت جهانی در سال ۲۰۱۵، که ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شده، گفت که پافشاری رژیم ایران برای برداشتن کامل تحریم‌ها، حرکت به سوی بن‌بست است.

وی گفته است : «کماکان پرسش‌هایی درباره قصد ایران برای اتخاذ روشی عملی جهت پایبندی به توافق هسته‌ای وجود دارد».

این مقام آمریکایی افزود که واشینگتن در نظر دارد تحریم‌های «غیر مرتبط با توافق هسته‌ای» را بردارد اما این «به معنی برداشتن همه تحریم‌های اعمال شده علیه ایران از سال ۲۰۱۷، نیست».

او ضمن هشدار درباره رسیدن به بن‌بست در صورت اصرار ایران بر برداشتن کامل تحریم‌های آمریکا از سال ۲۰۱۷، گفت که ایالات متحده آمریکا امیدوار است که ایران در روزها و هفته‌های پیش‌رو موضعی بیشتر عملی اتخاذ کند.

این مقام آمریکایی در پاسخ تلفنی به یکی از خبرنگاران در این کنفرانس درباره سخنان روز گذشته (جمعه)محمد جواد ظریف ، وزیر خارجه حکومت ایران که گفته بود آمریکا باید تمامی تحریم‌های وضع شده از سال ۲۰۱۷ (ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید) را لغو کند چرا که در منافات با تعهد آمریکا در برجام – مبنی بر لغو تحریم‌های ایران- در برابر توقف برنامه‌های هسته‌ای این کشور بوده است.

گفته است که  این خواسته ایران منطبق بر برجام نیست چرا که مطابق این توافق‌نامه آمریکا حق خود برای تحریم ایران در موارد غیر هسته‌ای همچون حقوق بشر، تروریسم و یا مداخله در انتخابات آمریکا را برای خود محفوظ می‌داند. اما همزمان باید تصریح کنم که ما علنا هم موضع خود را اعلام کرده‌ایم که حاضریم تمامی تحریم‌های وضع شده مرتبط با توافق هسته‌ای را لغو کنیم اگر ایران هم به طور کامل به تعهدات خود در این توافق بازگردد.

وی در ادامه گفته است :  “موضوع اصلی گفتگوهای هفته گذشته بر این هدف متمرکز بود که هم ایران و هم آمریکا مشخص کنند که چه گام‌هایی برای بازگشت دو طرف به برجام باید برداشته شود… البته این نخستین گام‌های مورد هدف این گفتگوهاست… مذاکرات به طور غیرمستقیم برگزار شد چرا که ایران مخالف حضور مستقیم آمریکا در این جلسات است و به همین علت ما بیشتر از طریق اروپایی‌ها و بعضی دیگر طرفهای امضا کننده برجام با هم گفتگو می‌کنیم.”

شایان ذکر است که نشست درباره توافق هسته‌ای ایران در وین روز جمعه با مشارکت فرانسه، آلمان، بریتانیا، روسیه، چین و ایران برگزار شد.

از سویی وزارت خارجه ایران پیش‌تر گفته بود که «راه وین واضح اما دشوار است و اراده سیاسی واشینگتن را می‌طلبد.»

در همین راستا عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران و رئیس تیم مذاکره کننده تهران در وین با اشاره به طولانی بودن مسیر توافق تاکید کرد که نمی‌توان قضاوت و جمع‌بندی دقیقی از دور اخیر مذاکرات برجامی ارائه داد.