در گزارشی که در یک نشریه علمی چاپ استرالیان انتشار یافت، و امروز (سه شنبه) هیاهویی در رسانه های جهانی برانگیخت، این احتمال مطرح شده که اسرائیل حدود چهل سال پیش نخستین آزمایش اتمی خود را در ناحیه ای در حوزه دریایی آفریقای جنوبی انجام داده است که سرآغاز برنامه های اتمی این کشور محسوب می شد.
در نشریه ساینس اند گلوبال سکیوریتی Science and Global Security آمده است که اسرائیل این آزمایش اتمی را در سال ۱۹۷۹ در آب های آفریقای جنوبی انجام داده و پس از مدتی، غبار رادیو اکتیو روی پشم گوسفندان استرالیایی شناسایی شده که وقوع این انفجار را آشکار می کند.
در این گزارش آمده است که در لحظه انفجار، یک ماهواره اطلاعاتی ایالات متحده نیز دو انفجار پرنور را در آب های اقیانوس هند، در منطقه ای که حریم دریایی آفریقای جنوبی محسوب می شود تشخیص داده که احتمالا متعلق به این آزمایش اتمی بوده است.
بعید می نماید که اسرائیل نسبت به این گزارش واکنشی نشان دهد. دولت اورشلیم معمولا به این گونه گزارش ها واکنشی نشان نمی دهد. مهمتر از آن، اسرائیل هرگز توان اتمی خود را افشا نکرده و در برابر این پرسش که آیا دارای جنگ افزار اتمی می باشد، همیشه سکوت کرده است.
در سال هایی که ظاهرا این آزمایش اتمی اسرائیل در آب های آفریقای جنوبی صورت گرفته، رژیم آپارتاید افریقای جنوبی مورد تحریم اکثر کشورهای جهان قرار داشت و اسرائیل بارها مورد انتقاد قرار گرفت که چرا با آن رژیم همکاری های نظامی دارد.
اسرائیل در معاهده بین المللی جلوگیری از گسترش جنگ افزار هسته ای، موسوم به آن پی تی عضویت ندارد و نباید درباره توان اتمی خود به دیگران گزارش بدهد.
اسرائیل بی آن که به توان اتمی خود اعتراف کند، توضیح می دهد که تا چند سال پیش، کشورهای عرب قاطعانه از نابودی اسرائیل سخن می گفنتد که این تهدید ایجاب می کرد که اسرائیل بتواند از خود در برابر این گونه تهدیدها دفاع کند.
اکنون حکومت ایران است که اسرائیل را به نابودی تهدید می کند.
منابع خبری عربی ادعا می کنند که اسرائیل دارای بیش از دویست بمب اتمی می باشد. اسرائیل همچنین موشک های قدرتمند و دوربردی تولید کرده که قادر است به همه کشورهای دشمن برسد.
مقامات اسرائیلی می گویند: پس از آن که در خاورمیانه صلح کامل برقرار شود و همه کشورهای خاورمیانه راه صلح را در برابر اسرائیل برگزینند، اسرائیل نه تنها به معاهده ان پی تی خواهد پیوست، بلکه با برچیدن هر نوع سلاح کشتار همگانی در منطقه نیز موافقت خواهد کرد.