یک نفتکش عظیم بریتانیایی در آب های خلیج فارس متوقف مانده، ولی توقیف آن تکذیب شده است

ابرنفتکش بریتانیایی به نام پاسیفیک وویجر

در واکنش به پیشنهاد سپاهی محسن رضایی که گفته بود رژیم ایران باید برای تلافی کردن توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط نیروهای ویژه بریتانیا در جبل الطارق، متقابلا بر یک نفتکش آنگلیسی تسلط یابد، دولت بریتانیا اعلامکرد که ابرنفتکش آن کشور که در آب های خلیج فارس متوقف گردیده، در امن و امان است و خطری آن را تهدید نمی کند.

پیشتر خبری انتشار یافته بود که به موجب آن، یک نفتکش غول پیکر انگلیسی در آب های خلیج فارس متوقف گردیده و ادعا شده است که مشکوک است و باید مورد رسیدگی قرار گیرد. در برخی از شبکه های اجتماعی گفته شده بود که حکومت ایران بر این کشتی مسلط گردیده تا توقیف ابرنفتکش در جبل الطارق را تلافی کرده باشد. ولی نیروز دریایی بریتانیا ادعا می کند که این کشتی در امن و امان است و خطری آن را تهدید نمی کند.

ناخدای این نفتکش عظیم که “پاسیفیک وویجر” نام دارد به مرکز خود اطلاع داده بود که کشتی را به صورت “خارج از فرمان” درآورده است که مفهوم آن، بازداشتن کشتی از ادامه حرکت است. دولت بریتانیا در توضیح علت توقف نفتکش در قلب آب های خلیج فارس، گفته است که هدف از این کار، تنظیم زمان رسیدن به مقصد بوده و توقف به مدت کوتاهی ادامه داشته است.  این توضیح توسط اداره تجارت دریایی بریتانیا اعلام گردید.

بلافاصله پس از انتشار گزارشی دایر بر این که مقامات حکومت ایران بر کشتی مسلط شده اند، رادیو و تلویزیون حکومت ایران، آن را نادرست و “کذب محض” لقب دادند.

در ساعت تدوین این خبر، هنوز معلوم نیست که آیا نفتکش پاسیفیک وویجر دوباره به حرکت افتاده و یا هنوز در مکانی که توقف کرده بود لنگر انداخته و بی حرکت مانده است. مقامات بریتانیایی می کوشند از ایجاد هیاهو در این زمینه خودداری شود و از این رو، خبر متوقف ماندن نفتکش تا ساعت انتشار این گزارش، هنوز در وبسایت خبری بی بی سی انتشار نیافته است.

مقامات انگلیسی در جبل الطارق گفتند که ابرنفتکش حامل نفت ایران، مدت دو هفته آینده در جبل الطارق همچنان در حال توقیف خواهد بود، تا ناخدا و همه ملوانان آن مورد بازپرسی قرار گیرند و معلوم شود که مقصد نفتکش چه کشوری بوده است.

مقامات بریتانیایی همچنان می گویند که مقصد نفتکش پالایشگاه بانیاس در خاک سوریه بوده که کشورهای اروپایی آن را تحریم کرده اند.

این خبر که نفتکش نفت کوره حمل می کرده و مقصد آن انتقال محموله به یک نفتکش اروپایی در قلب دریای مدیترانه بوده، هنوز از جانب منابع خبری دیگر، مورد تائید قرار نگرفته است.

دولت روسیه به پشتیبانی از حکومت ایران، در بیانیه ای، توقیف ابرنفتکش حامل نفت ایران را محکوم دانست و خواستار ازادی فوری آن شد. وزارت خارجه روسیه، برای ابراز این مخالفت، بیانیه ویژه ای انتشار داد.

 

2 دیدگاه‌

  1. خلیج فارس ازجمله خانه ی ایران است وآن ها که اززمان وایکینگ هاتاکنون با شرارت ازقبیل راهزنی دریایی اموراتشان رامی گذرانند وسابقه ی تأمین نیروبرای میلیشیای دواعش رژیم واشنگتن رادارند بایدبدانند که بقول معروف گذارپوست به دباغ خانه هم می افتد وایران عبورآن ها را از این خلیج وبخصوص تنگه ی هرمزبی ضرر نمی داند

Comments are closed.