یک نماینده مجلس، خطاب به وزارت خارجه گفت:  ساده‌انگاری  شما در مذاکرات موجب رکود و ضرر اقتصادی در ایران شد

احسان خاندوزی، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ، در انتقاد از عملکرد وزارت خارجه در برجام گفت:  سوداقتصادی ایران به دلیل ساده‌انگاری وزارت خارجه و ظریف  در برجام  بسیار اندک بودو مردم ایران بسیار ضرر کردند.

خاندوزی گفت: «نتیجه این ساده‌انگاری باعث شد زمانی که تحریم‌ها روی کاغذ به صورت تعلیق درآمد و به شکل کامل هم لغو نشده بود، اقتصاد ایران از محل لغو تحریم‌ها استفاده کاملی نبرد.»

وی افزود:  از طریق دو کانال موثر سود اقتصادی ایران بسیار محدود شده بود، کانال اول این بود که علی‌رغم لغو تحریم‌های برجامی همچنان نهادهای ما تحت محدودیت‌های خزانه‌داری آمریکا قرار داشتند و کانال دوم هم این بود که حتی نهادهایی که تمام برچسب‌های تحریمی آنها بعد از برجام بی‌اثر شده بود، از طریق فشارهای کاملا غیررسمی و تهدیدات مقامات خزانه‌داری آمریکا دچار محدودیت روابط تجاری و ارزی می‌شدند.

وی در حالی این سخنان را بیان می کند که علی خامنه‌ای، و حسن روحانی، در پیام‌های نوروزی که به مناسبت فرا رسیدن سال ۱۴۰۰ داده‌اند، مدعی جهش تولید و شکست تحریم‌ها شدند.

همزمان فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس نیز با ابراز بدبینی به نتایج دور جدید مذاکرات اتمی، تیم مذاکرات هسته‌ای دولت روحانی را معتقد به نظریه شکست خورده تنش‌زدایی دانست و آنها را به فریب افکار عمومی متهم کرد.

روز گذشته (چهارشنبه) روحانی با اشاره به حضور آمریکا در نشست وین، این نشست را فصل تازه‌ای در حیات برجام نامید

این نماینده تندرو مجلس  در ادامه گفت: «آقایان رفته‌اند و دوباره آمریکا را در یک اتاق می‌گذراند و بازی در می‌آورند تا افکار عمومی داخل کشور را فریب دهند چون اینها به دنبال این نیستند که از موضع قدرت مسئله را حل کنند.»

وی  از عدم اعتماد به حسن روحانی سخن گفت و افزود: «رئیس دولت اظهار کرده است که منتقدان سواد ندارند و باید به جهنم بروند ما چطور می‌توانیم به این فرد اعتماد کنیم که ادامه راه را درست برود. الان مخالف اجرای برجام نیستیم چون اجرا آن مصوبه مجلس دارد ولی خوب دولت از اجرای برجام چه نتیجه‌ای گرفت؟ نه فرصت صد روزه‌اش جواب داد، نه سیب و گلابی و نه اینستکسش جواب داده است.»

یادآور می شود  که نشست وین دو روز پیش  با حضور و میانجیگری طرف‌های برجام و ایران برگزار شد. قرار است این مذاکرات با برگزاری دو نشست کارشناسی موازی میان اعضای کمیسیون مشترک برجام فردا (آدینه)  ادامه یابد.

گفتنی است برای اولین بار پس از خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، نمایندگانی از سوی ایالات متحده در نشست وین شرکت داشتند.