هدایتالله خادمی، میگوید بیماری کرونا در برخی استانهای جنوبی ایران پنهان میشود، فاصلهگذاری اجتماعی در خاکسپاریها رعایت نمیشود و برای گرفتن تست کرونا باید به مردم التماس کرد.
وی افزود: «مردم در برخی از نقاط جنوبی کشور فکر میکنند بیماری کرونا از نظر اخلاقی و حیثیتی بد است و آن را پنهان میکنند».
خادمی گفت: «وضعیت امروز جنوب “از نظر بیماری کرونا”نتیجه تصمیمات نادرست است و در برخی از مناطق باید به مردم برای تست دادن التماس کنیم».
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز خبر داد: شمار مبتلایان به کرونا در خوزستان از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر گذشت، و شمار جانباختگان نیز به ۳۵۱ نفر رسیده این در حالی که وزارت بهداشت تعداد جانباختگان را ۱۰ تن اعلام کرده بود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز همچنین از شناسایی ۳۳۱ بیمار جدید در بیست و چهار ساعته گذشته در شهرهای مختلف خوزستان خبر داد و گفت که با احتساب بیماران جدید شمار مبتلایان به کرونا در خوزستان به ۶ هزار و ۶۳۶ نفر افزایش یافته است.
به گزارش منابع محلی و بیمارستانی ، ظرفیت بیمارستان رازی به عنوان مرکز بستری بیماران کرونا تکمیل شده و بیماران در راهرو نیز بستری شدهاند. همچنین ظرفیت بیمارستانهای سینا و میلاد نیز تکمیل شده است.
مجری طرح پیمایش سراسری و ملی کورونا نیز گفت: بین برداشتن محدودیتهای اجتماعی و کاهش اقدامات پیشگیرانه مردم رابطه مستقیم وجود دارد.
همزمان رئیس سازمان نظام روانشناسی، ایران نیز با هشدار نسبت افزایش نرخ شیوع اختلالات روانی بر اثر بحران کرونا، در نامهای به حسن روحانی خواهان تشکیل ستاد ویژه روانشناختی بحران کرونا شد.
عباس متولیان، گفته که که در صورت حذف زود هنگام و حذف کلی محدودیتهای اجتماعی، خطر بروز موجهای بعدی بیماری کرونا افزایش مییابد.
وی تاکید که در نتایج تحقیقات ما این موضوع مشاهده شده است که چون دولت آمار واقعی را به مردم اعلام نمی کند ، مردم نیز خطر ابتلاء را جدی نگرفتهاند و باید بدانند مرگ و میر کرونا ۱۰ برابر بیشتر از آنفلوانزا است و تا ماهها و هفتههای بعد ادامه دارد و نباید نسبت به آن بیتوجه باشیم.
وی هشدار داد: «این نگرانی وجود دارد که اگر محدودیتهای اجتماعی به سرعت و یکباره برداشته شود مردم به درستی احساس خطر نمیکنند و رفتارهای پیشگیرانه را ادامه نخواهند داد».
محمد حاتمی، رییس سازمان نظام روانشناسی،ایران نیز هشدار داد : با توجه به نسبت افزایش نرخ شیوع اختلالات روانی در دوران پسا کرونا، باید ستاد ویژه روانشناختی بحران کرونا تشکیل شود .
وی افزود: « من طی نامهای به رییس جمهوری پیشنهاد تشکیل ستاد ویژه روانشناختی بحران کرونا را دادهام؛ امیدواریم این ستاد ویژه هر چه زودتر تشکیل شود، نباید زمان را از دست دهیم».