یک نماینده کنگره آمریکا گفت: با تمرکز بر ثروت خامنه‌ای؛ کنگره آمریکا نقش ایران در جنایت‌های جنگی را بررسی می‌کند

جو ویلسون نماینده جمهوری‌خواه آمریکایی از ارائه یک پیش‌نویس قانونی به کنگره ایالات متحده خبرداد و گفت: در این پیش نویس قرار است  با تمرکز بر ثروت‌اندوزی‌های علی خامنه‌ای نقش این کشور را در جنایت‌های جنگی، جنایت‌های علیه بشریت و نقض‌های صورت گرفته در کشورهای سوریه، عراق، یمن و لبنان بررسی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری‌های امریکایی ، ویلسون  پیش‌نویس این قانون را با هدف حمایت از حقوق بشر در ایران ارائه کرده است .

قرار است این پیش‌نویس ارائه شده از سوی ویلسون  حکومت ایران را مسئول نقض‌های صورت گرفته در سوریه، عراق، یمن و لبنان معرفی کند.

این نماینده جمهوری‌خواه آمریکایی گفته است  که او پیش‌نویسی را درباره قانون حقوق بشر و پاسخگویی در ایران برای سال ۲۰۲۱ به کنگره ارائه داده و بر ایستادگی خود در کنار مردم ایران و خواسته‌های مشروع آنها برای زندگی در آزادی و تضمین ساده‌ترین و اساسی‌ترین حقوق بشری تاکید کرده است.

ویلسون همچنین تاکید کرد که به دلیل اقدامات مقامات ایرانی در سرکوب اعتراض‌های مسالمت‌آمیز در این کشور ده‌ها نفر مفقود شده‌اند که رژیم مسئول سرنوشت آنها است.

گفته شده است که این پیش‌نویس همچنین به بررسی نقش ایران و گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به آن در ارتکاب جنایت‌های جنگی یا جنایت‌های علیه بشریت در حق مردم ایران و سوریه می‌پردازد.

علی‌رغم گذشت یک سال و چند ماه از اعتراض‌ها و تظاهرات‌های گسترده‌ای که اغلب استان‌های ایران شاهد ان بودند و همچنین  شمار بالای کشته شدگان و مجروحان در این ناآرامی‌ها، همچنان و بنا به تاکید گزارش‌های سازمان عفو بین‌الملل اما هیچ مسئولی در این کشور مورد بازخواست قرار نگرفته است.

بنا به این گزارش‌ها قربانیان این اعتراضات به دستور علی خامنه ای با شلیک مستقیم گلوله‌های جنگی به سر یا دیگر اعضای بدن‌شان کشته شده‌اند و خانواده‌های آنها کماکان منتظر تحقق عدالتی هستند که هرگز محقق نشده و همچنان تحت فشار، تهدید و ارعاب به سر می‌برند.