یک نویسنده و فعال سیاسی می گوید : مردم ایران تمایلی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ندارند

علی حیدری ، نویسنده و فعال سیاسی عرب اهوازی درباره برگزاری انتخابات و عدم حضور مردم ایران در این مراسم نوشته است: مردم ایران به خوبی می دانند که نقشی در انتخابات فرمایشی حکومت ندارند و رییس جمهوری از پیش توسط خامنه ای  تعیین شده و آنان به خوبی می دانند که با آمدن رییس جمهوری جدید ، هیچ تحولی در سرنوشت مردم ایجاد نخواهد شد.

حیدری نوشته است : درگیری‌های درون جناحی و بین جناحی در ساختار کنونی حکومت  ایران از یک سو، بازی مورد پسند علی خامنه‌ای و بیت او است، چرا که تصویری فراجناحی و پدرگونه از رهبر ایران نمایش می‌دهد و اهمیت نقش و جایگاه خامنه‌ای را برای همه مقامات سیاسی و وفاداران درون حاکمیت برجسته می‌کند. از سویی دیگر، این دعواها، فرصتی برای بازیگران جناحی مهیا می‌سازد تا نشان دهند که یک دعوای «واقعی» میان جناح‌ها وجود دارد و «تفاوت و اختلاف» بین جناح‌ها امری خودساخته و غیر واقعی نیست.

این فعال سیاسی در ادامه گفته است: شکل‌گیری چنین دعواهایی از سوی چهره‌های جناحی درون حاکمیت، به‌ویژه در رد و بی‌تاثیر کردن شعار “اصلاح‌طلب اصول‌گرا دیگه تمومه ماجرا” است که در سال‌های اخیر و با افزایش اعتراضات عمومی به شعار محوری مردم ایران تبدیل شده بود. این شعار با رد تقسیم‌بندی‌های درون حاکمیت کنونی ایران، تکرار دعواهای جناحی را بازی‌های انتخاباتی با هدف کسب موقعیت‌های سیاسی، منافع اقتصادی و بهره‌برداری «ژن‌های برتر» از «سفره انقلاب» به شمار می‌آورد.

وی گفته است : با ملاحظه شرایط کنونی و مقایسه میان دو رئیس‌جمهوری اخیر ایران، روشن می‌شود که با تغییر جناح‌ها، شرایط داخلی و یا رفتار و روابط خارجی ایران، تغییر معناداری پیدا نمی‌کند.

در ساختار کنونی حکومت  ایران، بازی جناحی و انتخاباتی تنها و تنها، ابزاری حاکمیتی در دستان علی خامنه‌ای رهبر مادام‌العمر ایران است تا به وسیله آن قدرت چانه‌زنی نظام خود را با جهان افزایش بدهد.

حیدری نوشته است : حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس پیشین ایران، گواهی چنین نقش و کارکردی برای «انتخابات» در ایران است. فلاحت‌پیشه با مخاطب قرار دادن رئیس‌جمهوری آمریکا، اظهار داشت: «بایدن باید بداند که اگر زمان را از دست بدهد، ممکن است شرایطی ایجاد شود که دیگر ایشان در تهران دیپلماتی را در برابر خود نبیند و باید با نظامیان صحبت کند».

این فعال سیاسی نوشته است: این اظهارات به وضوح روشن می‌کند که نهاد ولایت مطلقه فقیه در ساختار نظام ایران که در شخص علی خامنه‌ای و بیت و نهادهای وابسته به او تجلی یافته است، به مرور توانست با تهی‌ کردن مفهوم انتخابات و خنثی ‌کردن تاثیر رای مردم، سازوکار انتخابات را با مدیریت شورای نگهبان، صرفا به ابزاری برای امتیازگیری از جهان آزاد و فرصتی برای استمرار وضع موجود تبدیل کند.

وی در ادامه گفته است : شرایط اعتراضی جامعه و گسترش نارضایتی‌های عمومی در ایران، عبور نظام اسلامی ایران  از مفهوم مشروعیت مردمی و دموکراتیک را نشان می‌دهد و حکایت از عبور خامنه‌ای از «مشارکت حداکثری» به‌رغم دعوت مردم به حضور در پای صندوق رای دارد. این شرایط همزمان شاهدی بر فرا رفتن اکثریت مردم ایران از بازی‌های جناحی و انتخاباتی در چارچوب جمهوری اسلامی ایران و عبور از «کلیت نظام» موجود نیز است.

حیدری در پایان نوشته است : بدین سان قابل پیش‌بینی است که الگوی افت و سقوط نرخ مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم در اسفند ۹۸ در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۴۰۰ نیز تکرار شود.