خبرگزاری دولتی ایسنا از قول غلامرضا شعبانیبهار ، رئیس فدراسیون تیر و کمان ایران تائید کرد که پوریا جلالیپور یکی از کمانداران ریکرو بود که موفق به کسب سهمیه بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو شده بود، و اخیرا موفق شده بود که برای شرکت در مسابقات تیروکمان به هلند اعزام شود، با پایان بازیها از بازگشت به ایران خودداری کرد.
شعبانیبهار گفت: ما که نمیتوانیم به ورزشکار غل و زنجیر بزنیم. ورزشکار باید عرق ملی داشته باشد.در این گزارش امده است که سامان بلاغی عضو تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران نیز پیشتر پس از پایان مسابقات جهانی در آلمان از بازگشت به ایران خودداری کرد.
به گفته برخی منابع خبری مقامهای ورزشی حکومت ایران در هنگام خروج ورزشکاران از ایران از آنها ضمانتنامه بانکی میگیرند و در طول سفر هم به شدت رفت و آمد آنها را کنترل میکنند، ولی این تمهیدات مانع از پناهندگی عدهای از ورزشکاران ایرانی نشده است.شمار زیادی از ورزشکاران ایرانی در داخل کشور تحت فشارند و از جایگاه و اهمیت ورزشی برخوردار نیستند آنان معتقدند که در ایران آینده ای ندارند .
مسعود عبداللهی، بوکسور برجسته ورامینی و عضو تیم ملی که در مسابقات قهرمانی جهانی به خاطر فشار مقامات حکومتی حاضر نشد با ورزشکار اسرائیلی مسابقه دهد در نتیجه از گردونه رقابت ها حذف شد. و هم اکنون به جای حمایت حکومت اسلامی ایران از وی در کنار خیابان دست فروشی می کند.
هم چنین شاهین جعفری، قهرمان پرتاب وزنه جوانان آسیا حدود یک سال است که در بازار تهران دستفروشی میکند. میگوید از دستفروشی خجالت نمیکشد اما به دلیل حمایت نشدن از سوی فدراسیون و نداشتن تمرینات منظم رکوردهایش به شدت اندوهگین و سرخورده شده است .
سعید ملایی یکی از قهرمانان جودوی ایران ،هفته پیش در پی باخت اجباری در بازیهای قهرمانی جهان در توکیو به منظور روبهرو نشدن با حریف اسرائیلی، از ژاپن به آلمان رفت و گفت که قصد بازگشت به ایران را ندارد. وی نیز جزو آن دسته از ورزشکارانی است که برای امرار معاش با مشکلات زیادی روبه روست و شغل ثابتی ندارد.
فدراسیون جهانی جودو با تأیید خبر پناهندگی سعید ملایی به آلمان، بلافاصله از او حمایت کرد.